پشه ها چگونه انسان را بو می کشند؟

پشه ها چگونه انسان را بو می کشند؟

به گزارش گروه هوش مصنوعی، فرقی نمی کند از ترکیبات دافع حشرات استفاده کنید یا لباس آستین بلند چونکه به نظر می آید پشه ها همیشه راه خویش را به سمت شما پیدا می کنند. حالا محققان می گویند که مکانیسم پشت این قابلیت در پشه ها را پیدا کرده اند.


به گزارش گروه هوش مصنوعی به نقل از ایسنا و به نقل از گاردین، انسان ها ترکیبی معطر از بوی بدن، گرما و دی اکسید کربن تولید می کنند که در هر فرد متفاوت می باشد و پشه ها برای تعیین وعده غذایی بعدی خود از این ترکیب استفاده می نمایند. این مطالعه که در ژورنال علمی "Cell" انتشار یافته است نشان می دهد، در حالیکه اغلب حیوانات دارای مجموعه خاصی از نورون ها هستند که به وسیله آنها بوها را تشخیص می دهند، پشه ها می توانند بوها را از راه چندین مسیر مختلف تشخیص دهند.
مگ یانگر(Meg Younger)، استادیار زیست شناسی در دانشگاه بوستون و یکی از نویسندگان اصلی این مطالعه می گوید: ما متوجه شدیم که تفاوت اساسی در نحوه کدگذاری بوها توسط پشه ها در مقایسه با سایر حیوانات وجود دارد.
توانایی پشه ها در یافتن انسان ها برای نیش زدن حتی بعد از حذف یک خانواده کامل از پروتئین های تشخیص دهنده بوی انسان در پشه، محققان دانشگاه راکفلر در نیویورک را شگفت زده کرد.
این تیم سپس گیرنده های بو را در شاخک های پشه ها بررسی کردند. این شاخک ها به مواد شیمیایی شناور در محیط متصل می شوند و از راه نورون ها به مغز سیگنال می دهند.
یانگر می گوید: ما فرض می کردیم که پشه ها از اصول اصلی بویایی پیروی می کنند، یعنی این که تنها یک نوع گیرنده در هر نورون آنها بیان می شود. اما در عوض، چیزی که ما شاهد آن بوده ایم اینست که گیرنده های مختلف می توانند به بوهای مختلف در یک نورون پشه پاسخ دهند.
این بدان معناست که از دست دادن یک یا چند گیرنده بر توانایی پشه ها در دریافت بوی انسان تاثیر نمی گذارد. محققان می گویند این سیستم پشتیبان می تواند بعنوان یک مکانیسم بقا تکامل یافته باشد.
پشه تب زرد(Aedes aegypti) برای نیش زدن انسان ها تخصص یافته است و باور بر اینست که این پشه ها برای انجام این کار تکامل یافته اند چونکه انسان همیشه نزدیک به آب های شیرین زندگی می کند و پشه ها تخم های خویش را در آب شیرین می گذارند. ما غذای کاملی هستیم، ازاین رو کوشش برای یافتن انسان بسیار زیاد است.
در نهایت، محققان می گویند، درک این که چگونه مغز پشه بوی انسان را پردازش می کند، می تواند برای مداخله در رفتار نیش زدن و کاهش شیوع بیماری هایی که از راه پشه منتقل می شود مانند مالاریا، تب دنگی و تب زرد مورد استفاده قرار گیرد.
یکی از استراتژی های اصلی برای کنترل پشه ها جذب آنها به تله هایی برای حذف آنها است. اگر بتوانیم از این دانش برای درک چگونگی انتقال بوی انسان به شاخک و مغز پشه استفاده نماییم، می توانیم ترکیباتی ایجاد نماییم که برای پشه ها جذاب تر از ما باشد.
دکتر مارتا آندرس میگوئل(Marta Andres Miguel)، از دانشگاه کالج لندن، که در این مطالعه شرکت نداشته، می گوید: این یک کشف قابل توجه نه تنها از منظر زیست شناسی بنیادی، بلکه از منظر کنترل بیماری اهمیت دارد، چونکه مسیرهای جدیدی را برای کنترل این بیماری ها باز می کند.




منبع:

1401/05/29
10:29:21
5.0 / 5
432
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
گروه هوش مصنوعی
iagrp.ir - مالکیت معنوی سایت گروه هوش مصنوعی متعلق به مالکین آن می باشد