كنترل باكتری روده با كمك یك رژیم غذایی كم كالری

كنترل باكتری روده با كمك یك رژیم غذایی كم كالری

گروه هوش مصنوعی: پژوهشگران آمریکایی در بررسی جدید خود دریافتند که یک رژیم غذایی کم کالری می تواند جمعیت میکروبی روده را تغییر دهد.


به گزارش گروه هوش مصنوعی به نقل از ایسنا و به نقل از نیواطلس، پژوهش جدیدی که در "دانشگاه کالیفرنیا، سان فرانسیسکو" (UCSF) انجام شده است، به بررسی این مساله پرداخته که یک رژیم غذایی کم کالری چگونه می تواند جمعیت میکروبی روده را تغییر دهد. این پژوهش، نتایج غیرمنتظره ای داشته است و ارتباط عجیبی را میان ارتباط محدودیت کالری و افزایش سطح یک باکتری بیماری زا با بیماری التهابی روده نشان میدهد.
پژوهشگران در این پروژه، ۸۰ بیمار مبتلا به اضافه وزن را مورد بررسی قرار دادند. نیمی از شرکت کنندگان راهنمایی شدند تا طی ۱۶ هفته به وزن ثابت برسند؛ در صورتیکه نیمی دیگر از آنها یک برنامه کاهش وزن تحت نظارت پزشک را دریافت نمودند که هشت هفته رژیم با کالری خیلی کم را شامل می شد.
پژوهشگران در آخر دوره پژوهش، نمونه های مدفوع شرکت کنندگان را مورد بررسی قرار دادند و دریافتند کسانی که رژیم غذایی را رعایت می کنند، تغییرات قابل توجهی همچون تنوع باکتریایی را در میکروبیوم روده خود نشان می دهند. "راینر جامپرتز فون شوارتزنبرگ" (Reiner Jumpertz von Schwartzenberg)، پژوهشگر ارشد این پروژه اظهار داشت: به نظر می آید که رژیم غذایی در کنار کاهش تعداد کلی باکتری ها، رفتار میکروب های باقی مانده را تغییر می دهد.
وی ادامه داد: ما توانستیم ببینیم که باکتری ها چگونه متابولیسم خودرا برای جذب مولکول های قندی بیشتر سازگار می کنند و آنرا در دسترس میزبان انسان خود قرار نمی دهند. شاید بتوان اظهار داشت که ما رشد میکروب های گرسنه را مشاهده کرده ایم.
پژوهشگران در مرحله بعد، نمونه های مدفوع پنج بیمار را گرفتند که بیشترین کاهش وزن را در آزمایش ها نشان داده بودند و آنها را به موش های بدون میکروبیوم پیوند زدند.
موش هایی که پیوند مدفوع را بعد از رژیم دریافت نمودند، به رغم ادامه دادن یک رژیم منظم، به سرعت ۱۰ درصد از توده بدنی کلی را از دست دادند.
مرحله نهایی پژوهش، تحلیل میکروبیوم انسان هایی بود که رژیم غذایی داشتند تا عوامل میکروبی ویژه ای که می توانند در کاهش وزن موثر باشند، آزمایش شوند. تحقیقات بطور خاص یک باکتری موسوم به "C. difficile" را نشان داد.
افزایش حجم "C. difficile" بطور معمول با مصرف آنتی بیوتیک مرتبط بود و به التهاب روده انجامید. اسهال شدید و کولیت اغلب نتیجه نهایی رشد بیش از حد C. difficile است اما هیچ کدام از این نشانه های منفی در افراد دارای رژیم غذایی مشاهده نشد.
"پیتر ترنباو" (Peter Turnbaugh)، از پژوهشگران این پروژه اظهار داشت: بطور معمول در پی افزایش سطح باکتری C. difficile می توان التهاب یا حتی کولیت را پیش بینی نمود. بررسی دقیق موش هایی که بعد از رژیم غذایی، پیوند مدفوع را دریافت نمودند، نشانه های خفیفی از التهاب را نشان داد اما نشانه ای در خصوص کولیت مشاهده نشد.
ترنباو افزود: چندین پژوهش نشان می دهند که میکروبیوم روده می تواند مانع کاهش وزن شود و یا آنرا تقویت کند. هدف ما این است که تاثیر رژیم های غذایی بر میکروبیوم را بهتر درک نماییم و به بررسی نتایج آن بر سلامتی و بیماری بپردازیم.
این پژوهش، در مجله "Nature" به چاپ رسید.




منبع:

1400/04/04
14:03:15
5.0 / 5
978
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۴
گروه هوش مصنوعی
iagrp.ir - مالکیت معنوی سایت گروه هوش مصنوعی متعلق به مالکین آن می باشد