روشی جدید برای ارسال دارو به بدن

روشی جدید برای ارسال دارو به بدن

به گزارش گروه هوش مصنوعی محققان ˮ دانشگاه مینه سوتاˮ آمریکا در مطالعه اخیرشان متد جدیدی را برای ارسال و حفظ موثر واکسن ها بوجود آورده اند.


به گزارش گروه هوش مصنوعی به نقل از ایسنا و به نقل از نیو اطلس، تعدادی از پژوهشگران دانشگاه مینه سوتا به رهبری "چان وانگ" (Chun Wang)، یک ویفر پلیمری تولید کرده اند که اگر زیر زبان قرار گیرد، می تواند واکسن های مبتنی بر پروتئین را برای درمان بیماری ها به بدن ارسال نماید.
هم اکنون بعضی از داروها را بیماران این گونه (با قرار دادن زیر زبان) مصرف می کنند. با حل شدن قرص، دارو از راه غشای مخاطی زیر زبانی در زیر زبان جذب شده و سپس وارد جریان خون می شود.
با این وجود در مورد خیلی از واکسن های مبتنی بر پروتئین نمی گردد این کار را انجام داد چونکه مولکول های دارو بسیار بزرگ هستند و نمی توانند به سرعت از غشا عبور کنند. از آنجائیکه این قرص دقیقاً در یک نقطه نمی ماند تا کاملاً حل شود، مولکول ها زمان کافی برای عبور ندارند. به علاوه، از آنجائیکه این مولکول ها هم کاملاً شکننده هستند، به جهت اینکه خراب نشده و موثر باقی بمانند، غالباً باید به صورت مداوم در دمای بسیار سرد ذخیره شوند. دانشمندان این مطالعه با در نظر گرفتن این مشکل ویفر آزمایشی جدید را ایجاد کردند.
این ویفر از دو پلیمر به نامهای کربوکسی متیل سلولز (CMC) و آلژینات مشتق از جلبک دریایی که به آنها واکسن اضافه شده، تشکیل شده است. کربوکسی متیل سلولز چسبناک به ویفر اجازه می دهد تا به خوبی به غشا زیر زبان بچسبد که این امر هم سبب می شود غلظت بالایی از مولکول های دارو به بدن راه پیدا کند. گفتنی است وظیفه آلژینات در این کار محافظت از این مولکول ها است و اجازه می دهد آنها در دمای اتاق ذخیره شوند.
در آزمایشات آزمایشگاهی انجام شده بر روی موش ها، ویفر با موفقیت برای انتقال زیرزبانی پروتئین های ویروس نقص ایمنی انسانی استفاده شد. در حالیکه هنوز واکسنی فعال برای اچ آی وی وجود ندارد، محققان یک روش نوین را نشان داده اند که می تواند بعد از ایجاد آن واکسن کارساز باشد. این فناوری می تواند به صورت بالقوه برای انتقال دارو از راه واکسن در سایر بیماری ها همچون کووید-۱۹ هم استفاده گردد.
یافته های این مطالعه در مجله " Journal of Controlled Release" منتشر گردید.



1400/03/07
23:37:42
5.0 / 5
1185
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۴
گروه هوش مصنوعی
iagrp.ir - مالکیت معنوی سایت گروه هوش مصنوعی متعلق به مالکین آن می باشد