اندازه گیری سیگنال های پیاز بویایی انسان با کمک محقق ایرانی

اندازه گیری سیگنال های پیاز بویایی انسان با کمک محقق ایرانی

محققان موسسه ˮکارولینسکاˮ سوئد در مطالعه اخیرشان با کمک ˮبهزاد ایروانیˮ محقق ایرانی روشی را ابداع نموده اند که برای نخستین بار به آنها امکان اندازه گیری سیگنال های پیاز بویایی انسان را می دهد.


به گزارش گروه هوش مصنوعی به نقل از ایسنا و به نقل از تی ان، پیاز بویایی انسان، بو را پردازش کرده و می تواند سیگنال ها را به قسمت هایی از مغز که حرکت و رفتار اجتنابی را کنترل می کند، منتقل کند.
توانایی تشخیص و واکنش به بوی تهدید کننده، یکی از عوامل نجات دهنده جان انسان و سایر پستانداران است. محققان موسسه کارولینسکا سوئد با کمک بهزاد ایروانی محقق ایرانی و با استفاده از یک تکنیک جدید توانستند آنچه که در مغز و هنگام مواجهه سیستم عصبی مرکزی در مقابل یک بوی تهدید کننده رخ می دهد را بررسی نمایند.
یافته های این مطالعه که در مجله "PNAS " انتشار یافته است، نشان داده است که بوهای منفی در رابطه با عوامل ناخوشایند و ناراحت کننده زودتر از بوهای مثبت پردازش می شوند و سبب ایجاد یک پاسخ اجتنابی فیزیکی می شوند.
بهزاد ایروانی محقق کلینیک علوم اعصاب این موسسه و نویسنده ارشد این مطالعه اظهار داشت: تابحال محققان پاسخ اجتنابی انسان به بوهای ناخوشایند در رابطه با خطر را بعنوان یک فرایند شناختی آگاهانه تلقی می کردند اما ما برای نخستین بار در این مطالعه نشان دادیم که این عمل ناخودآگاه و بسیار سریع رخ می دهد.
اندام بویایی(olfactory organ) حدود پنج درصد مغز انسان را می سازند و سبب می شوند تا ما بتوانیم تفاوت میلیونها بوی مختلف را دریابیم. بخش بزرگی از این بوها مانند بوی برخی مواد شیمیایی و غذاهای فاسد تهدیدی برای سلامتی و بقای ما محسوب می شوند. نکته جالب این است که سیگنال های بو بعد از استنشاق از راه بینی در عرض ۱۰۰ تا ۱۵۰ میلی ثانیه به مغز می رسند. بقای همه موجودات زنده به توانایی آنها در اجتناب از خطر و جستجوی پاداش بستگی دارد. یکی از حس های بسیار حیاتی در انسان، حس بویایی برای تشخیص و واکنش به محرک های مضر است.
اینکه کدام مکانیسم عصبی در تبدیل بوی ناخوشایند به رفتار اجتنابی در انسان نقش دارند از دیرباز یک معما بوده است. یکی از علل این امر، فقدان روش های غیرتهاجمی برای اندازه گیری سیگنال های پیاز بویایی است. اما به تازگی محققان موسسه کارولینسکا روشی ابداع نموده اند که برای نخستین بار امکان اندازه گیری سیگنال های پیاز بویایی انسان را برایشان فراهم نموده است.
پیاز بویایی ساختاری در مغز پیشین جانوران مهره دار است که با عمل بویایی و تشخیص بوها ارتباط دارد. هرچند در اکثر پستانداران پیاز بویایی در قسمت قدامی مغز قرار دارد. در انسان هم در قسمت تحتانی مغز(زیر لوب پیشانی) و روی استخوان اتموئید قرار گرفته است.




منبع:

1400/07/27
09:37:53
5.0 / 5
1337
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۲
گروه هوش مصنوعی
iagrp.ir - مالکیت معنوی سایت گروه هوش مصنوعی متعلق به مالکین آن می باشد