ساخت پلاستیك های قابل تجزیه با كدگذاری ژنتیكی!

ساخت پلاستیك های قابل تجزیه با كدگذاری ژنتیكی!

به گزارش گروه هوش مصنوعی دستیابی به یک موفقیت و پیشرفت در کدگذاری ژنتیکی می تواند منجر به ساخت پلاستیک های قابل تجزیه و تولید انبوهی از مواد تجاری جدید همچون باکتری های مقاوم در مقابل ویروس شود.


به گزارش گروه هوش مصنوعی به نقل از ایسنا و به نقل از آی ای، طبق گزارش فایننشال تایمز، دانشمندان دانشگاه "کمبریج" نخستین سلول ها با توانایی ساخت پلیمرهای مصنوعی که در طبیعت یافت نمی شوند را تولید کردند.
محققان اظهار داشتند که کار آنها می تواند به انقلابی بالقوه در زیست شناسی منجر شود و امکان تولید داروها و مواد جدید مانند پلاستیک های قابل تجزیه زیستی را فراهم آورد.
مطالعه آنها که در مجله Science انتشار یافته است، امکان ایجاد انبوهی از مواد جدید همچون پلاستیک ها و آنتی بیوتیک ها را دارد. این اولین باری است که امکان تغییر کدی وجود دارد که دی ان ای را قادر می سازد تا سلول ها را برای ایجاد عناصر سازنده حیات راهنمایی کند.
دانشمندان در آزمایش های خود کد ژنتیکی باکتری جدیدی معروف به "Syn61" را بازنویسی کردند. آنها با این کار ارگانیسم جدیدی ایجاد کردند که مانند باکتری "ای. کولی"(E. coli) رشد می کند، اما دارای خصوصیات متمایزی است.
"جیسون چین" مدیر این پروژه اظهار داشت: این باکتری ها امکان دارد به کارخانه های تجدیدپذیر و قابل برنامه ریزی تبدیل شوند که طیف گسترده ای از مولکول های جدید را با خواص جدید تولید می کنند و می توانند مزایایی را برای بیوتکنولوژی و پزشکی همچون ساخت داروهای جدید مانند آنتی بیوتیک های جدید داشته باشند.
محققان در مرحله بعدی با استفاده از این باکتری ها به کشف و ایجاد پلیمرهای مصنوعی جدیدی می پردازند که امکان دارد دسته جدیدی از مواد و داروها را تشکیل دهد.
دانشمندان در این فرایند جدید دستورالعمل های خویش را به زبان دی ان ای رمزگذاری می کنند که قدمتی به اندازه حیات روی زمین دارد. در این روش از گروه هایی از سه حرف زیست شیمیایی به نام "A"، "T"، "C" و همینطور "G" به نام "کدون"(codon) در دی ان ای استفاده شده است که به سلول می گوید چه اسید آمینه ای به زنجیره پروتئین درحال رشد اضافه شود. آنها اینها را برای ساختن پلیمرهای مصنوعی که برای نخستین بار ساخته می شوند، برنامه ریزی کردند.
محققان طی آزمایشات خود نشان دادند که این باکتری های مصنوعی در مقابل ویروس ها هم مقاوم هستند.
همه اینها به همراه پیشرفت های اخیر مانند ابزار جدید ویرایش ژن معروف به "CRISPRoff" و نخستین "جدول تناوبی" برای هسته سلول ها بخشی از یک دوره جدید برای ویرایش ژن است.



1400/03/16
17:17:34
5.0 / 5
1318
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۵
گروه هوش مصنوعی
iagrp.ir - مالکیت معنوی سایت گروه هوش مصنوعی متعلق به مالکین آن می باشد