نگرانی آمریكا از بازوی رباتیك غول آسای ایستگاه فضایی چین

نگرانی آمریكا از بازوی رباتیك غول آسای ایستگاه فضایی چین

گروه هوش مصنوعی: در حالیکه بازوی رباتیک ۱۰ متری متصل به ماژول اصلی ایستگاه فضایی چین معروف به ˮتیانگونگˮ قادر به بلند کردن اجسام با وزن تا ۲۰ تن خواهد بود، رئیس فرماندهی فضایی ایالات متحده ابراز نگرانی کرده است که این دستگاه می تواند در آینده برای مقابله با ماهواره های دیگر استفاده گردد.


به گزارش گروه هوش مصنوعی به نقل از ایسنا و به نقل از "ساوث چاینا مورنینگ پست"، استقرار یک بازوی رباتیک قدرتمند توسط چین که به ماژول اصلی ایستگاه فضایی "تیانگونگ"(Tiangong) متصل است، نگرانی هایی را در مورد کاربردهای نظامی احتمالی آن در ایالات متحده بوجود آورده است.
دانشمندان چینی می گویند، این دستگاه به طول ۱۰ متر که توانایی بلند کردن اجسام تا ۲۰ تن وزن را دارد و می تواند خارج از ایستگاه فضایی حرکت نماید، هنگام نزدیک شدن فضاپیماهای ورودی قادر خواهد بود به آنها کمک نماید تا به ایستگاه فضایی متصل شوند.
ایستگاه فضایی چین با نام ایستگاه فضایی "تیانگونگ" یک ایستگاه فضایی است که در مدار نزدیک زمین بین ۳۴۰ تا ۴۵۰ کیلومتری سطح زمین قرار دارد. این ایستگاه به هنگام تکمیل شدن، تقریباً یک پنجم جرم ایستگاه فضایی بین المللی خواهد بود. انتظار می رود جرم ایستگاه فضایی چین بین ۸۰ تا ۱۰۰ تن باشد. تاریخ پرتاب ماژول اصلی آن معروف به "تیانهه"(Tianhe) هم ۲۹ آوریل ۲۰۲۱ بود.
"جیمز دیکینسون" فرمانده فرماندهی فضایی ایالات متحده ماه گذشته در کنگره آمریکا اظهار داشت که این فناوری می تواند در غالب یک سیستم آینده برای مقابله با ماهواره های دیگر استفاده گردد و ازاین رو برای ارتش آمریکا نگران کننده است.
وی اظهار داشت: توانایی "شیجیان-۱۷"(Shijian-۱۷) که یک ماهواره چینی مجهز به بازوی رباتیک است، برای ساقط کردن بالقوه کاوشگرهای آمریکایی یک چالش در حوزه فضایی است.
آکادمی فناوری فضایی چین که "شیجیان-۱۷" را توسعه داده و از آن بهره برداری می کند، هنگام راه اندازی آن در سال ۲۰۱۶ اظهار داشت که مأموریت آن آزمایش فناوری های رصد زباله های فضایی در مدار بالا است.
با این وجود، مرکز مطالعات استراتژیک و بین المللی که یک اتاق فکر مستقر در واشنگتن است، در ماه مارس اظهار داشت که این ماهواره در طول این سال ها مبادرت به انجام مانورهای غیرمعمولی کرده و موقعیت خویش را متناسب با ماهواره های دیگر تغییر داده است.
البته این فناوری جدیدی نیست، چون که ناسا از اوایل دهه ۱۹۹۰ تجهیزات شاتل فضایی خویش را به بازوهای رباتیک مجهز کرد.
"آنتونی وونگ دونگ" تحلیلگر نظامی مستقر در ماکائو می گوید، این قابل فهم است که آمریکایی ها نگران هستند.
وی اظهار داشت: سوال اصلی این است که این فناوری چه زمانی توسط چینی ها استفاده می شود و هدف واقعی آن چیست؟
"دیکینسون" به کنگره اظهار داشت که در صورت وقوع جنگ بین آمریکا و چین، لحظات ابتدایی صرف کوشش برای غیرفعال کردن ابزارهای ارتباطی ما مانند جی پی اس خواهد شد. وی اظهار داشت: چین یک مجموعه گسترده از قابلیت های ساقط کردن و فضاسایبری، سلاح های هدایتگر انرژی، قابلیت های مداری و موشک های ضد ماهواره زمینی ساخته است که می تواند سیستم های ماهواره ای ایالات متحده را مسدود کند یا به آنها صدمه برساند.
اما "سونگ ژونگ پینگ" مفسر نظامی در هنگ کنگ می گوید که "دیکینسون" تهدید چین را بزرگنمایی می کند تا بودجه بیشتری برای سازمان متبوع خود بگیرد و این که حذف زباله های فضایی واقعا مساله مهمی است.
وی اظهار داشت: اگر چین در زمینه حذف زباله های فضایی به موفقیت برسد، در سطح بین المللی مورد استقبال قرار خواهد گرفت.
پکن در یک بیانیه در سال ۲۰۱۶ گفته بود که مقابله با زباله های فضایی همچون استقرار سیستم نظارت، اخطار سریع و واکنش اضطراری یکی از ۱۰ رویکرد اصلی چین برای ۵ سال بعدی است.
تابحال چندین روش برای پاکسازی زباله های فضایی از جمع کردن آنها با بازوهای رباتیک و با استفاده از تور تا نابودی آنها با لیزر در نظر گرفته شده و آزمایش شده است.
ناسا، آژانس فضایی اروپا و آژانس اکتشاف هوافضای ژاپن همگی پروژه های حذف زباله فضایی خویش را اعلام نموده و چندین فضاپیمای آزمایشی را بدین منظور به فضا پرتاب کرده اند.
"وانگ وی" رئیس تحقیق و توسعه در شرکت علوم و فناوری هوافضای چین اظهار داشت که این یک چالش برای همه کشورهایی است که در اکتشافات فضایی شرکت دارند.
وی ادامه داد: حذف زباله های فضایی مساله مهمی است که مأموریت های فضایی فعلی و آینده باید با آن روبرو شوند. توسعه این فناوری برای محافظت از دارایی های فضایی، حفظ امنیت فضا و منابع برای بشر ضروریست.




منبع:

1400/03/02
22:06:37
5.0 / 5
1071
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۴
گروه هوش مصنوعی
iagrp.ir - مالکیت معنوی سایت گروه هوش مصنوعی متعلق به مالکین آن می باشد