چرخش یك سیاهچاله كلان جرم در كهكشان راه شیری

چرخش یك سیاهچاله كلان جرم در كهكشان راه شیری

به گزارش گروه هوش مصنوعی كهكشان راه شیری میزبان یك سیاهچاله كلان جرم(SMBH) در مركز خود یعنی كمان ای؛(Sagittarius A؛، Sgr A؛)است. لازم به ذكر است جرم كمان ای؛ حدود چهار میلیون برابر جرم خورشید است.


به گزارش گروه هوش مصنوعی به نقل از ایسنا و به نقل از تک اکسپلوریست، مرکز کهکشانی سیاهچاله کلان جرم توسط مجموعه ای از ستارگان و انبوهی از مواد کم نور درخشان احاطه شده است. در سال های اخیر ستاره شناسان با اندازه گیری و مدلسازی حرکت این توده ها هنگام چرخش در اطراف سیاهچاله کلان جرم و انجام آزمایشات مختلف توانسته اند به بررسی نظریه نسبیت عام بیشتر بپردازند.
چرخش این سیاهچاله کلان جرم در مرکز کهکشان راه شیری(کمان ای) تابحال به صورت کامل مورد بررسی قرار نگرفته بود. در این مطالعه جدید، ستاره شناسان مرکز اخترفیزیک "هاروارد" دریافتند که می توان از توزیع فضایی یک گروه از اجرام خوشه ای به نام "ستاره های اس"(S-stars)، برای کاوش چرخش این سیاهچاله استفاده نمود. تقریباً ۴۰ ستاره اس شناخته شده در دو دیسک/صفحه لبه ای(edge-on disks) قرار دارند و ستاره های هر دیسک به دور سیاهچاله می چرخند. این ستاره ها کمتر از ۹.۹ سال به دور سیاهچاله کلان جرم می چرخند.
به قول ستاره شناسان، این هندسه غیرمعمول می تواند به آنها اجازه دهد تا میزان اندازه گیری چرخش سیاهچاله را تخمین بزنند. یکی از پیشبینی های عجیب درباره نسبیت عام این است که فضا نه تنها توسط جاذبه جسمی عظیم به هم پیچیده شده و تاب می خورد بلکه چرخش یک جسم هم به میزان کمی در انجام این روند دخیل است. این مورد با عنوان "اثر کشش چارچوب" شناخته می شود.
نظریه نسبیت عام اینشتین پیشبینی می کند که توزیع های جرم-انرژی ساکن غیرایستا فضازمان را به گونه عجیبی تحت تأثیر قرار می دهند که سبب بروز پدیده کشش چارچوب(frame-dragging) می شود. نخستین استنتاج در مورد اثر کشش چارچوب در سال ۱۹۱۸ در قالب نظریه نسبیت عام توسط ژوزف لنز و هانس تیرینگ عرضه شد و بعنوان اثر لنز-تیرینگ هم شناخته می شود. آنها پیشبینی نمودند که چرخش یک جسم پرجرم متریک فضازمان را گرفتار اعوجاج می کند. در مورد کمان ای، این پدیده تاثیر قابل توجهی بر مدار ستاره های اس در این دیسک ها خواهد داشت. با این فرض که صفحه مداری ستاره های اس در طول زمان پایدار هستند، ستاره شناسان اظهار کرده اند که میزان چرخش سیاهچاله کلان جرم در کهکشان راه شیری باید کمتر از ۰.۱ باشد.




منبع:

1399/07/26
14:22:18
5.0 / 5
1456
تگها: آزمایش
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۱
گروه هوش مصنوعی
iagrp.ir - مالکیت معنوی سایت گروه هوش مصنوعی متعلق به مالکین آن می باشد