خراسان جنوبی در راه تبدیل شدن به قطب نوآوری شرق کشور

خراسان جنوبی در راه تبدیل شدن به قطب نوآوری شرق کشور

به گزارش گروه هوش مصنوعی، خراسان جنوبی معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم ضمن اشاره به ظرفیتهای قابل توجه خراسان جنوبی در حوزه دانش بنیان، اظهار داشت: با تقویت زیرساخت ها، توسعه مهارت های فناورانه جوانان و حضور فعال بخش خصوصی، این استان می تواند به یکی از کانون های نوآوری و پیشرفت کشور تبدیل گردد.


محمدنبی شهیکی، امروز پنج شنبه اول خرداد در آئین تجلیل از شرکتهای فناوری برتر خراسان جنوبی و مراسم اختتامیه هفته نوآوری و فناوری استان، اظهار نمود: مسیر پیشرفت کشور نیازمند نهادینه سازی فرهنگ نوآوری است و هرچقدر جایگاه پارک های علم و فناوری تقویت شود، در تربیت نسل های فناور و خلاق موثرتر عمل خواهیم کرد.
وی ضمن اشاره به تجربیات اولین پارک فناوری کشور در اصفهان و توسعه تدریجی این نهادها در دیگر استان ها، اضافه کرد: این پارک ها نقش بنیادی در تشکیل جریان نوآوری داشته اند و امروز هم باید بعنوان یکی از ارکان توسعه، بیشتر از گذشته مورد حمایت قرار گیرند.
شهیکی بامداد با تکیه بر ضرورت تقویت زیرساخت های فناورانه، اظهار داشت: خراسان جنوبی با وجود برخورداری از ظرفیتهای متنوع علمی و انسانی، در زمینه زیرساخت ها با شکاف معناداری مواجه می باشد که مانع بهره برداری کامل از این ظرفیت ها شده است.
وی اظهار نمود: توسعه فناوری در این استان نیازمند نگاهی جامع و حمایت همه‌جانبه از جانب ارکان تصمیم گیر است و تنها در این صورت میتوان الگوی موفقی از توسعه درون زا ایجاد کرد.
معاون فناوری و نوآوری وزارت علوم یکی از پیش نیازهای مهم توسعه را سرمایه گذاری هدفمند در مهارت های دانش بنیان جوانان دانست و افزود: دانشگاه ها باید متناسب با نیازهای نوین کشور نیرو تربیت کنند و از آموزش های صرفا اداری فاصله بگیرند.
وی خاطرنشان کرد: امروز کشور به نیروی انسانی کارآمد در حوزه هایی مانند صنعت، کشاورزی و تکنولوژی های جدید نیاز دارد و ساختار آموزشی فعلی پاسخگوی این نیاز نیست؛ اصلاح این ساختار یک لزوم است.
شهیکی بر لزوم تدوین یک الگوی جامع برای توسعه زیرساخت های فناورانه استان تصریح کرد و اظهار داشت: شکاف زیرساختی موجود نسبت به میانگین کشوری بسیار مشهود است و برای رفع این نقیصه، برنامه ریزی حداقل پنج ساله نیاز است.
وی ضمن اشاره به مزایای قانونی پارک علم و فناوری خراسان جنوبی همچون معافیت های مالیاتی، اظهار داشت: بهره مندی مؤثر از این امتیازات مستلزم حضور فعال تر بخش خصوصی در زمینه فناوری است.
به نقل از ایشان، تجربه سایر استان ها نشان داده که منابع بخش خصوصی در کنار منابع دولتی می تواند به موتور محرک نوآوری تبدیل گردد.
معاون وزارت علوم ضمن اشاره به مشکلات واگذاری اراضی به بخش خصوصی در استان، پیشنهاد داد: کارگروه تخصصی ذیل معاونت اقتصادی استانداری تشکیل گردد تا روند حضور بخش خصوصی در اکوسیستم نوآوری تسهیل شود.
شهیکی همینطور به ظرفیتهای قانونی مالیات بر ارزش افزوده در توسعه پارک های علم و فناوری اشاره نمود و اظهار داشت: طبق مواد ۱۱ و ۱۳ قانون مربوطه، میتوان این مالیات ها را بعنوان اعتبار برای پشتیبانی از فعالیتهای فناورانه اختصاص داد.
وی ادامه داد: با وجود گذشت دو سال از تصویب این قانون، هنوز تجربه موفقی از اجرای آن در خراسان جنوبی وجود ندارد.
او در آخر با تاکید بر این که این قانون یک فرصت طلایی برای توسعه علم و فناوری در استان است، از معاون اقتصادی استانداری خواست با همکاری دانشگاه ها و دستگاههای اجرایی، سازوکاری طراحی شود تا درآمدهای مالیاتی به صورت مستقیم در خدمت رشد زیست بوم نوآوری استان قرار گیرد.


1404/03/02
15:14:18
5.0 / 5
230
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵
لینک دوستان گروه هوش مصنوعی
گروه هوش مصنوعی
iagrp.ir - مالکیت معنوی سایت گروه هوش مصنوعی متعلق به مالکین آن می باشد