ساخت مار رباتیک روبوآ برای نجات زیر آوار ماندگان

ساخت مار رباتیک روبوآ برای نجات زیر آوار ماندگان

گروه هوش مصنوعی: ربات روبوآ(RoBoa) با بدن نرم و شکل مارگونه خود می تواند راه خودرا از میان ساختمان های فروریخته برای جستجوی بازماندگان پیدا کند.


به گزارش گروه هوش مصنوعی به نقل از ایسنا، هنگامی که یک فاجعه رخ می دهد، پهپادها و ربات ها را می توان به مناطق خطرناک برای انسان بمنظور جستجوی بازماندگان فرستاد.
به نقل از نیو اطلس، مار رباتیک روبوآ(RoBoa) ازطریق یک تیم دانشجویی در موسسه ETH زوریخ به شکلی طراحی شده است که راه خودرا از میان آوارها پیدا کند، کاری که ربات های دیگر قادر به انجام آن نیستند.


این ربات به عنوان یک پروژه دانشجویی در لابراتوار سیستم های خودمختار ETH زوریخ توسعه داده شد. این دستگاه که برای مساعدت با تیم های نجات در محلهای وقوع بلایای طبیعی یا مناطق ویران شده از جنگ طراحی شده است، مانند مار به جلو می لغزد و با بهره گیری از سر پر از سنسور خود بدنبال بازماندگانی می گردد که زیر آوار گرفتار شده اند.
پشت سر روبوآ یک لوله پارچه ای بادی متصل به یک جعبه منبع قرار دارد که نه فقط بدن آنرا با هوای تحت فشار پر می کند، بلکه حاوی لوله های بیشتری همراه با قدرت محاسباتی و پشتیبانی از لوازم الکترونیکی است.


سفر این ربات ازراه دور کنترل می شود و یک دوربین، تصاویر زنده را به یک رابط منتقل می کند.
طول لوله پنوماتیک(بادی) نمونه اولیه به ۱۰ متر محدود شده بود و زمانی که در یک ساختمان فروریخته آزمایش شد، فرد گرفتار را با موفقیت شناسایی کرد.
این تیم با کمک نیروهای امدادی سوئیس به آزمایش ادامه داده است و نمونه اولیه فعلی قادر می باشد تا ۱۰۰ متر گسترش یابد. قطر آنرا نیز می توان بصورت پنوماتیک تنظیم کرد تا مطابق با نیازهای ماموریت باشد، در صورتیکه با بهره گیری از یک کنترل کننده بی سیم ازراه دور کنترل می شود.
طراحان می گویند که می توان آنرا به یک ترکیب بلندگو/میکروفن مجهز کرد تا اپراتور بتواند با یک بازمانده ارتباط برقرار کند و حتی صحبت از این است که آنرا طوری مجهز کنند که بتواند آب، غذا و دارو را از میان آوارها عبور دهد و به جایی که لازم است، برساند.


سر ربات روبوآ را فراتر از جستجو و نجات می توان برای وظایف بازرسی، نظارت بر محیط زیست یا نقشه برداری پیکربندی کرد.
سطوح کثیف یا لغزنده مانع از کار این ربات مار مانند و بی هراس نمی گردد. همین طور ادعا می شود نسبت به فناوری های مشابه دسترسی بیشتری دارد و جهت استفاده در شرایطی که خطر انفجار وجود دارد نیز ایمن است.
راه اندازی تجاری این محصول به لطف جوایزی که برده و حمایت های مالی، نزدیک است.
سازندگان روبوآ مقرر است آنرا در تاریخ ۲۱ نوامبر به عنوان قسمتی از روز صنعت موسسه ETH زوریخ در سال ۲۰۲۴ در مرکز همایش زوریخ معرفی کنند.


1403/08/29
12:37:46
5.0 / 5
162
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۴
گروه هوش مصنوعی
iagrp.ir - مالکیت معنوی سایت گروه هوش مصنوعی متعلق به مالکین آن می باشد