میکروپلاستیک ها می توانند از بدن مادر به اندام های جنین برسند

میکروپلاستیک ها می توانند از بدن مادر به اندام های جنین برسند

به گزارش گروه هوش مصنوعی، دانشمندان در بررسی جدیدی به این نتیجه رسیده اند که میکروپلاستیک ها می توانند از بدن مادر به اندام های جنین برسند و با عنایت به نتایج منفی میکروپلاستیک های موجود در بطری های پلاستیکی، زنان آبستن حتما باید از بطری های شیشه ای استفاده نمایند.


به گزارش گروه هوش مصنوعی به نقل از ایسنا و به نقل از دیلی میل، کارشناسان به علت ترس فزاینده در خصوص این که ذرات ریز پلاستیک امکان دارد سلامت ما را به خطر بیندازند، نوشیدن از بطری های شیشه ای یا فلزی را سفارش کرده اند.
دکتر «لویزا کامپاگنولو»(Luisa Campagnolo)، متخصص بافت شناسی و جنین شناسی در «دانشگاه تورورگاتا رم»(University of Tor Vergata) اخطار داد که شواهد فزاینده ای وجود دارد در خصوص این که میکروپلاستیک ها و نانوپلاستیک ها به بافت انسان می رسند.
پژوهش های پیشین نشان داده اند که ذرات میکروسکوپی ناشی از تجزیه پلاستیک می توانند در جریان خون انسان و حتی جفت قرار بگیرند اما یک پژوهش جدید که روی موش ها انجام شده است، نشان داده است که پلاستیک های بلعیده شده می توانند به اندام های جنین راه پیدا کنند.
کامپاگنولو که در این پژوهش شرکت نداشت، اظهار داشت: نشانه هایی وجود دارد در خصوص اینکه جنین به احتمال زیاد هدف ذرات پلاستیکی قرار می گیرد چونکه جفت هدف قرار گرفته است. من از پر کردن جفت با ذرات پلاستیکی اجتناب خواهم کرد تا جنین تحت تاثیر قرار نگیرد.
پژوهش های پیشین نشان داده اند ذرات پلاستیکی که به بافت انسان نفوذ می کنند، می توانند بر تولید هورمون های خاصی تاثیر بگذارند و فرآیندهای بیولوژیکی را مختل کنند.
کامپاگنولو اظهار داشت: باآنکه پژوهشها در مورد تاثیر ذرات پلاستیکی بر سلامت انسان هنوز در مراحل ابتدایی هستند و مهم می باشد که در مورد خطرات احتمالی، نتیجه گیری عجولانه نداشته باشیم اما اقدامات ساده ای وجود دارند که همه ما می توانیم آنها را برای حفاظت از سلامتی خود انجام دهیم.
بطری های پلاستیکی یکبار مصرف می توانند ذرات مضر را منتشر کنند؛ بخصوص زمانی که در معرض نور خورشید قرار می گیرند. سپس، ما نوشیدنی درون آنها را می نوشیم.
کامپاگنولو افزود: احیانا این راهبرد کمتر مفید است اما نباید آب را در بطری های پلاستیکی بنوشیم. اگر روی یک صندلی پلاستیکی می نشینیم، لازم نیست عصبانی شویم اما فکر می کنم باید از هر چیزی که یک بارمصرف است و با غذا تماس دارد، خودداری نماییم. برای مثال، نباید ظروف پلاستیکی را در مایکروفر بگذاریم و باید به استفاده از شیشه برگردیم. پلاستیک یک بارمصرف احیانا از ۳۰ تا ۴۰ سال پیش مورد استفاده قرار دارد اما ما می توانیم در این روش تجدید نظر نماییم.


دکتر «فیلیپ دموکریتو»(Philip Demokritou)، متخصص علوم نانو و مهندسی زیست محیطی «دانشگاه راتگرز»(Rutgers University) اظهار داشت: یافته های اخیر مطالعات حیوانی، بسیار نگران کننده هستند.
پژوهش دموکریتو که روی جوندگان انجام گرفت، ماه گذشته در مجله «Nanomaterials» به چاپ رسید. گمان می رود که این پژوهش، اولین شواهد را در خصوص این مورد نشان داده است که پلاستیک بلعیده شده می تواند به جنین منتقل شود.
دموکریتو افزود: ما میکروپلاستیک ها و نانوپلاستیک هایی را که از معده حیوان آبستن وارد شده بودند، ۲۴ ساعت بعد در جفت یافتیم. مهم تر این که ما آنها را در آن دسته از اندام جنین یافتیم که به اثرات بالقوه رشد مرتبط هستند.
دموکریتو خواهان سرمایه گذاری بیشتر در پژوهش هایی با هدف درک تأثیر ذرات پلاستیک بر سلامت انسان و تلاشهای مجدد برای بازیافت مواد یا عرضه جایگزین های زیست تخریب پذیرتر شد. وی ادامه داد: من نمی خواهم مردم را بترسانم اما این یک آلاینده نوظهور است و ما خطرات ناشناخته های زیادی را پیش رو داریم. هر شخص در هفته حدودا پنج گرم میکروپلاستیک و نانوپلاستیک مصرف می کند.
دموکریتو اظهار داشت: ما نمی توانیم به عصر حجر برگردیم اما بعنوان یک جامعه باید باهوش تر شویم و مفاهیم پایدار را بپذیریم تا از بحران هایی از این دست اجتناب نماییم. همه ما دانشمندان، مردم، جامعه و به صورت کلی تنظیم کننده ها باید در مورد نحوه تولید و استفاده از مواد و بخصوص مواد شیمیایی به صورت کلی تجدید نظر نماییم.
این پژوهش، در نشست سالانه «انجمن پیشبرد علم آمریکا»(AAAS) عرضه شد.




منبع:

1401/12/14
12:05:07
5.0 / 5
332
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۵
گروه هوش مصنوعی
iagrp.ir - مالکیت معنوی سایت گروه هوش مصنوعی متعلق به مالکین آن می باشد