خلق تصادفی یك ماهی تلفیقی از 2 گونه در خطر انقراض!
دانشمندان به شكل تصادفی از دو نژاد مختلف ماهی در معرض خطر انقراض كه از دو نقطه مختلف جهان هستند و تابحال هیچگاه با یكدیگر روبرو نشده بودند، یك ماهی تركیبی ایجاد كردند.
به گزارش گروه هوش مصنوعی به نقل از ایسنا و به نقل از آی ای، دانشمندان مجارستانی به شکل تصادفی موفق شدند از دو گونه مختلف ماهی که در معرض خطر انقراض هستند، یک ماهی ترکیبی جدید خلق کنند. آنها انتظار نداشتند این دو نژاد که بسیار متفاوت از هم هستند، بتوانند با هم ارتباط برقرار کنند، بخصوص با عنایت به این که هیچگاه در ۱۸۴ میلیون سال سیر تحولات خود با یکدیگر ملاقات نکرده اند و همیشه در قاره های جداگانه زندگی کرده اند.
با این وجود گویا طبیعت مخالف دانشمندان بود و با قرار گرفتن اسپرم ماهی پوزه پارویی آمریکایی در نزدیکی تخمک های ماهیان خاویاری روسی در آزمایشگاه، یک ماهی کاملاً جدید ترکیبی بوجود آمد.
دلیلی که دانشمندان اسپرم و تخمک ها را در نزدیکی یکدیگر قرار دادند این بود که تخمک ها را از ماهی خاویاری در معرض خطر انقراض بگیرند تا از راه لقاح مصنوعی به تولید مثل آنها کمک کنند.
اما این کار به صورت کامل طبق برنامه ریزی دانشمندان پیش نرفت و DNA در انتها ناخواسته منتقل شد و نوع جدیدی از ماهی را ایجاد کرد که حالا "sturddlefish" نامیده شده است.
این ماهی کمی عجیب و غریب است، چون که از هر دو نژاد خصوصیت های مختلفی را گرفته است. قسمت بالایی بدن این ماهی مانند ماهی خاویاری روسی است و قسمت زیرین مانند ماهی پوزه پارویی آمریکایی است.
ماهیان خاویاری روسی به صورت معمول از اعماق دریاها، دریاچه ها و رودخانه های اروپای شرقی، صربستان و خاورمیانه تغذیه می کنند و ماهی پوزه پارویی آمریکایی همانطور که از نام آن پیداست، در رودخانه های ایالات متحده یافت می شود و با استفاده از پوزه بلند و نازک خود برای تغذیه از گل کف رودها تغذیه می کند.
ترکیب این ماهی های عجیب و غریب به ماهی عجیب تری منجر گردیده است. بعضی از این ماهی های ترکیبی جدید نسبت به سایرین دارای پوزه بلندتری هستند که از والدین آمریکایی خود ارث برده اند و برخی هم دارای برجستگی های کوچک روی پشت خود هستند که دقیقاً شبیه ماهی های خاویاری روسی است.
این ترکیب عجیب به نظر می آید، چون که این دو نژاد ماهی در واقع شباهت های کمی با هم دارند. همچون اینکه هر دو بعنوان فسیل های زنده شناخته می شوند، چونکه در طول سیر فرگشت، خیلی کم تغییر کرده اند و هر دو از یک جد مشترک هستند که در زمان دایناسورها می زیسته است.
حالا هر دو ماهی در معرض خطر انقراض قرار دارند و نویسندگان این تحقیق می گویند: این پدیده می تواند به شباهت، سازگاری و انعطاف پذیری بالاتری در میان ژنوم ماهیان خاویاری منجر شوند و امکان ترکیب شدن بین ماهیان خاویاری روسی و ماهی های پوزه پارویی آمریکایی را با وجود تفاوت جغرافیایی و فیزیولوژیکی زیاد و فاصله های مورفولوژیکی فراهم آورد.
با این وجود ترکیبی ها معمولا قادر به زاد و ولد نیستند که این به معنای آخر راه آنها است. گفته می شود آنها تقریباً تا زمانی که ماهی های پوزه پارویی آمریکایی روی زمین زندگی کنند، زنده خواهند ماند.
حالا هیچ برنامه دیگری برای ایجاد تعداد بیشتری از این ماهی های ترکیبی وجود ندارد، با این وجود، محققان به مطالعه خود ادامه خواهند داد تا درک بیشتری از چگونگی نجات ماهیان در خطر انقراض پیدا کنند.
یافته های این مطالعه در مجله Genes انتشار یافته است.
منبع: گروه هوش مصنوعی
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب