در یك كهكشان دور دست؛
نشانه های آب در فاصله ۱۲میلیارد سال نوری از زمین رصد شد
به گزارش گروه هوش مصنوعی نشانه هایی از آب در کهکشانی رصد شده که ۱۲.۸ میلیارد سال نوری با زمین فاصله دارد. محققان چند مولکول در کهکشان عظیم SPT۰۳۱۱-۵۸ رصد کرده اند.
به گزارش گروه هوش مصنوعی به نقل از یواس ای تودی، محققان شواهدی از آب در کهکشانی رصد کرده اند که ۱۲.۸ میلیارد سال نوری با زمین فاصله دارد. این یکی از دوردست ترین اکتشافات آب در جهان بشمار می رود.
محققان دانشگاه ایلینوی آمریکا با بهره گیری از ابزارALMA در صحرای آتاکاما شیلی خصوصیت های این کهکشان را رصد کرده اند که SPT0311-58 نام گرفته است. این کهکشان در سال ۲۰۱۷ میلادی کشف شد.
محققان نه تنها مولکول های آب را در مشاهدات خود یافتند، بلکه متوجه شدند این مولکول ها در ارتباط با بخش های اولیه از جهان هستند. به صورت دقیق تر این مولکول ها در ارتباط با زمانی هستند که عمر جهان ۷۸۰ میلیون سال بود. این درحالی است که محققان در سال ۲۰۲۰ اعلام نمودند عمر جهان ۱۳.۸ میلیارد سال است.
به گفته پژوهشگران این تحقیق، شواهد حاکی از آنست که جهان مولکولی خیلی زود شروع به کار کرده است و از هلیوم و هیدروژن به ترکیبات پیچیده تری رسیده است. زمانی که ستاره به انتهای عمر خود نزدیک می شود، عناصر سنگین تر از هلیوم و هیدروژن در هسته آن گرفتار همجوشی می شوند. باتوجه به تحقیق انجام شده مرگ ستاره های اولیه به تولید مولکول ها در طول ۸۰۰ میلیون سال کمک کرده است.
به گفته سریوانی جاروگولا یکی از ستاره شناسان دانشگاه ایلینوی و محقق ارشد این پژوهش، علاوه بر مولکول های آب، نشانه هایی از دی اکسید کربن هم در این کهکشان عظیم رصد شده است. باتوجه به آنکه اکسیژن و کربن عناصری حیاتی برای حیات هستند، این کهکشان نشان میدهد حیات مولکولی بسیار پیش از انفجار عظیم شروع شده است.
جاروگولا در اطلاعیه ای در این زمینه می نویسد: SPT0311-58 بزرگترین کهکشان شناخته شده در زمانی است که جهان بسیار جوان بوده است. این کهکشان در مقایسه با نمونه های دیگری که در زمان جوانی جهان به وجود آمده اند، گاز و غبار بیشتری دارد و در نتیجه فرصت های بیشتری برای رصد انبوه مولکول ها دارد و بهتر میتوان تاثیر این عناصر مهم در تکامل جهان را بررسی کرد.
کشف آب نشان میدهد ستارگان این کهکشان زودتر به انتهای عمر خود رسیده اند. هیدروژن زمانی بوجود آمد که انفجار بزرگ اتفاق افتاده بود اما اکسیژن در نتیجه مرگ ستارگان به. وجود می آید.
طبق تحقیقاتی که ناسا انجام داده بیشتر ستارگان چند میلیارد سال عمر می کنند، اما یافته های جدید نشان میدهد چرخه عمر ستارگان SPT0311-58 در کمتر از یک میلیارد سال آخر یافته است.
جاروگولا اعتقاد دارد این یافته ها نشان میدهد آب در فاصله های بسیار دور از زمین هم وجود دارد.
منبع: iagrp.ir
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب