8 ایرانی در فهرست دو درصد دانشمندان برتر جهان قرار گرفتند

8 ایرانی در فهرست دو درصد دانشمندان برتر جهان قرار گرفتند

براساس اعلام معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری هشت ایرانی در فهرست دو درصد دانشمندان برتر جهان قرار گرفتند.



به گزارش گروه هوش مصنوعی به نقل از معاونت علمی و فناوری، دانشگاه استنفورد آمریکا پایگاهی برای معرفی و عرضه اطلاعات بیشتر از ۱۰۰ هزار دانشمند برجسته جهان ایجاد و اطلاعات دانشمندان در ۲۲ حوزه علمی و ۱۷۶ زیر شاخه را در آن عرضه کرده است.
بر اساس آخرین اعلام این پایگاه علمی، ۸ ایرانی در بین دو درصد دانشمندان برتر جهان قرار گرفته اند. این افراد بر مبنای شاخص هایی چون تعداد مقاله چاپ شده، تعداد کار علمی انجام داده، میزان تاثیرگذاری آنها و مقالاتشان در حوزه فعالیت و میزان ارجاعات به مقالات انتشار یافته آنها انتخاب می شوند.
این تیم تحقیقاتی دانشگاه استنفورد هر ساله بر مبنای معیارهای علم سنجی، افرادی را که در رشته های خود تأثیرگذار هستند، تحت عنوان دانشمندان یک درصد و دو درصد، انتخاب می کند. بر مبنای پژوهشی که توسط دانشمندان دانشگاه استنفورد روی داده های اسکوپوس انجام شده است، لیست دانشمندان پر استناد در تمامی رشته ها و هم دو درصد برتر حوزه های علمی شناسایی و معرفی گشتند، که امسال میلادی ۸ سرآمد علمی ایرانی هم در این آمار قرار گرفته اند.
دانشمندان و اساتید ایرانی منتخب در این فهرست شامل دکتر احمدرضا دهپور، دکتر مصطفی قانعی، دکتر مرتضی ایزدی، دکتر مجید سعیدی، دکتر سید فاضل نبوی، دکتر سید محمد نبوی، دکتر آزاده منائی و دکتر صدیقه عسگری می شود.
دکتر احمد رضا دهپور
احمدرضا دهپور استاد فارماکولوژی دانشکده علوم پزشکی دانشگاه تهران است. بیشتر مطالعات وی در خلال دوره تخصصی، پژوهش بر روی رفتارهای سلول های خون از منظر بی و شیمیایی و بیوفیزیکی بوده و در شهر زوریخ صرف کار در زمینه ی بیولوژی مولکولی شده است.
همچنین در فعالیتهای پژوهشی با گروههای دیگر کشورها نظیر انگلستان، آمریکا و دانمارک هم همکاری کرده است و تعدادی پروژه مشترک با این مراکز داشته و یا درحال اجرا دارد که در مجلات معتبر بین المللی به چاپ رسیده اند.
دکتر مصطفی قانعی
مصطفی قانعی پزشک و محقق ایرانی و فوق تخصص ریه است. وی سال ۲۰۱۷ در فهرست یک درصد دانشمندان برتر جهان قرار گرفت. نام وی در دو سال گذشته به سبب بروز بیماری کرونا و انتخاب وی بعنوان رئیس کمیته ی علمی ستاد ملی مبارزه با کرونا برای مردم بیشتر آشنا است. وی که رئیس سابق انستیتو پاستور ایران است به سبب تجربه در درمان مصدومین شیمیایی در سال ۹۱ توسط دبیرکل سازمان منع سلاح های شیمیایی به عضویت این سازمان درآمد.
وی هم اکنون بعنوان دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری هم مشغول به فعالیت است و مقالات زیادی از وی در سایت های معتبر علمی دنیا به چاپ رسیده است.
دکتر مرتضی ایزدی
مرتضی ایزدی دانشیار دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) است و مقالات زیادی در زمینه های علمی زیادی دارد که در سایت های علمی ملی و بین المللی به چاپ رسیده است. وی فلوشیپ عفونی و گرمسیری و متخصص داخلی است.
دکتر مجید سعیدی
استاد گروه فارماسیوتیکس، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، دانشگاه علوم پزشکی مازندران هم یکی دیگر از دانشمندان ایرانی منتخب در این فهرست است. مجید سعیدی مقالات زیادی دارد که در نشریات خارجی و کنفرانس های عرضه و نمایه شده است.
دکتر سید فاضل نبوی
یکی دیگر ار دانشمندان برجسته ایرانی که دانشگاه استنفورد در فهرست دو درصد دانشمندان برتر جهان آورده است سید فاضل نبوی است که در علوم کشاورزی فعالیت دارد و مقالات زیادی از وی در سایت های داخلی و بین المللی به چاپ رسیده است.
دکتر سید محمد نبوی
محمد نبوی یکی از پزشکان حاذق و متخصص آلرژی و ایمنی شناسی بالینی، است. وی با فعالیت در این عرصه مقالات بین المللی را به چاپ رسانده است. مقالاتی که تأثیر زیادی در توسعه این حوزه علمی داشته و ارجاعات بین المللی به این مقالات بالا است.
دکتر آزاده منائی
یکی از دانشمندان برجسته حوزه فارماکوگنوزی است. وی در حوزه شناسایی اثر ترکیبات طبیعی و گیاهان دارویی، استخراج، خالص سازی و تعیین ساختار مولکولی، شناسایی مکانیزم اثر و ارتباط بین ترکیبات طبیعی و گیاهی و درمان بیماری ها فعالیت دارد.
دکتر صدیقه عسگری
صدیقه عسگری یکی دانشمندان برجسته ایران دکترای حرفه ای داروسازی در کشور است. وی استاد رشته فارماکوگنوزی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان و عضو هیئت علمی پژوهشکده قلب و عروق اصفهان است و مقالات زیادی در این حوزه به چاپ رسانده اند.


منبع:

1400/08/13
12:06:41
5.0 / 5
976
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۵
گروه هوش مصنوعی
iagrp.ir - مالکیت معنوی سایت گروه هوش مصنوعی متعلق به مالکین آن می باشد