برای نخستین بار در جهان انجام شد

آزمایش موفقیت آمیز کلیه خوک روی انسان

آزمایش موفقیت آمیز کلیه خوک روی انسان

جراحان آمریکایی برای اولین بار در جهان موفق به انجام عمل پیوند کلیه حیوان به انسان شدند.


به گزارش گروه هوش مصنوعی به نقل از ایسنا، طی این عمل، برای نخستین بار کلیه یک خوک به انسان پیوند زده شد. این پیشرفتی مهمست که می تواند در نهایت به کاهش کمبود شدید اعضای بدن انسان برای پیوند کمک نماید.
این عمل که در مرکز پزشکی "NYU Langone Health" شهر نیویورک انجام شد شامل استفاده از خوکی بود که ژن های آن تغییر داده شده است، بطوریکه بافت های آن دیگر حاوی مولکولی که می تواند موجب رد پیوند شوند، نبود.
پژوهشگران به رویترز گفتند که گیرنده یک بیمار مبتلا به مرگ مغزی با علایم اختلال عملکرد کلیه بود که خانواده او با این آزمایش موافقت کرده بودند. به مدت سه روز، کلیه جدید به عروق خونی او متصل و در خارج از بدن او نگهداری شد و به پژوهشگران امکان دسترسی به آنرا داد.
دکتر "رابرت مونتگومری"(Robert Montgomery) جراح پیوند و سرپرست این مطالعه اظهار داشت: نتایج آزمایش عملکرد کلیه پیوند زده شده، بسیار طبیعی به نظر می آید. این کلیه میزان ادرار مورد انتظارمان از یک انسان دارای کلیه پیوندی را تولید می کند و هیچ مدرکی در خصوص رد جدی و زود هنگام کلیه های خوک اصلاح نشده به نخستی های غیر انسانی نیز دیده نشده است.
مونتگومری اضافه کرد: سطح غیر طبیعی کراتینین گیرنده (شاخص عملکرد ضعیف کلیه) بعد از پیوند به حالت عادی بازگشت.
دهه هاست پژوهشگران بر روی امکان استفاده از اندام های حیوانی برای پیوند مطالعه می کنند اما تنها مشکلی که با آن در این راه مواجه بوده اند چگونگی جلوگیری از رد فوری پیوند هنگام پیوند به بدن انسان بوده است.
گروه جراحی دکتر مونتگومری این نظریه را مطرح نمودند که حذف ژن خوک برای یک کربوهیدرات(یک مولکول قند یا گلیکان به نام آلفا گال) که موجب رد شدن پیوند می شود از این مشکل جلوگیری می کند.
خوکی که از لحاظ ژنتیکی تغییر یافته " GalSafe" نامیده می شود و توسط واحد احیا کننده شرکت یونایتد تراپوتیکس توسعه یافته است. این خوک در ماه دسامبر ۲۰۲۰ توسط سازمان غذا و داروی ایالات متحده بعنوان غذا برای افراد مبتلا به آلرژی به گوشت و بعنوان منبع مهم درمان های انسانی تایید شد. البته بگفته سازمان غذا و داروی آمریکا محصولات پزشکی تولید شده از خوک ها هنوز هم پیش از استفاده در انسان نیاز به تایید این سازمان دارند.
دیگر پژوهشگران حالا درحال بررسی این مساله هستند که آیا خوک های GalSafe می توانند منبع پیوند در موارد دیگر مانند دریچه های قلب یا پیوند پوست برای بیماران انسانی باشند یا خیر.
مونتگومری که خود یکی از دریافت کنندگان پیوند قلب بوده است، اظهار داشت: این آزمایش پیوند کلیه این مرکز باید احیانا در یکی دو سال آینده راه را برای انجام آزمایشات بیشتر در بیماران مبتلا به نارسایی کلیه در مرحله نهایی هموار کند.
پژوهشگران با در نظر گرفتن اصول اخلاق شناسی پزشکی و کمک گرفتن از کارشناسان حقوقی و دینی قبل از مطرح کردن این مساله با خانواده بیمار، روند آزمایش را بررسی کردند.









1400/07/29
22:30:35
5.0 / 5
1233
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵
گروه هوش مصنوعی
iagrp.ir - مالکیت معنوی سایت گروه هوش مصنوعی متعلق به مالکین آن می باشد