احتمال کشف ویروس در سیارات فرا زمینی
به گزارش گروه هوش مصنوعی همه گیری کووید-۱۹ زندگی افراد را به کلی تغییر داده است و بدون شک بعضی از مردم دوست دارند کره زمین را ترک کنند اما حالا دانشمندی از دانشگاه ایالتی آریزونا می گوید که امکان دارد بتوان در سایر نقاط جهان هم ویروس ها را یافت.
به گزارش گروه هوش مصنوعی به نقل از ایسنا و به نقل از گاردین، پرفسور "پل "دیویس"" (Paul Davies)، ستاره شناس و مدیر مرکز مفاهیم بنیادی در علم از دانشگاه ایالتی آریزونا می گوید تصور ما از حیات بیگانه از زندگی میکروبی تا تمدن های فوق پیشرفته متغیر است. اما ""دیویس"" اعتقاد دارد که وجود طیف وسیعی از میکروب ها و سایر عوامل میکروسکوپی برای تشکیل و ادامه حیات لازم است و به نظر می آید ویروس ها هم عضوی از این عاملهای مهم برای تشکیل حیات باشند.
پروفسور "دیویس" می گوید: ویروس ها بخشی از چرخه حیات هستند و اگر بتوان حیات میکروبی در سیاره ای دیگر یافت، کشف ویروس در آن سیاره هم محتمل خواهد بود.
به نقل از این دانشمند، ویروس ها قطعات ژنتیکی متحرک هستند و در واقع برخی از تحقیقات نشان می دهد که ماده ژنتیکی ویروس ها با فرآیندی به نام "انتقال افقی ژن" وارد ژنوم انسان ها و سایر حیوانات شده است.
"دیویس" که کتاب جدیدش هفته گذشته انتشار یافت، می گوید: یکی از دوستان من اعتقاد دارد که بخش قابل توجهی از ژنوم انسان ها منشا ویروسی دارد.
او اضافه کرد: در حالیکه اهمیت وجود میکروب ها برای تشکیل حیات به خوبی درک شده، اما نقش ویروس ها کمتر مورد توجه قرار گرفته است. اگر حیات سلولی در سیارات دیگر یافت شود، احتمال یافتن ویروس یا عوامل مشابه آن برای انتقال اطلاعات ژنتیکی میان سلول ها وجود دارد و احتمال آن که حیات بیگانه همگن باشد خیلی کم است. من فکر نمی کنم بتوان در سیاره ای دیگر تنها یک نوع میکروب یافت. حیات بیگانه یک اکوسیستم کامل خواهد بود.
باآنکه تصور وجود ویروس های فرازمینی می تواند نگران کننده باشد اما "دیویس" می گوید نیازی به نگرانی و وحشت نیست.
ویروس های خطرناک ویروس هایی هستند که با میزبان خود بسیار سازگار شده اند. اگر ویروس فرازمینی وجود داشته باشد به احتمال زیاد از فاصله دور برای ما خطرناک نخواهد بود.
"دیویس" اظهارات خویش را بعد از انتشار مقاله ای در اواخر ماه آگوست در خصوص احتمال کشف حیات فرازمینی طی دو تا سه سال آینده، بیان کرد.
او می گوید: باآنکه همه گیری کووید-۱۹ سبب شده دید ما نسبت به ویروس ها منفی شود اما همه ی ویروس ها بد نیستند. در واقع ویروس ها مفید هم هستند.
از ویروس های مفید میتوان به دسته ای از ویروس های آلوده کننده باکتری ها به نام "فاژ" اشاره نمود. این ویروس ها به باکتری ها حمله کرده و آنها را از بین می برند و بدین سان به کنترل جمعیت باکتری ها کمک می کنند. علاوه بر آن ویروس ها در فرآیندهای مهم دیگری مانند کمک به گیاهان برای زنده ماندن در خاک های بسیار گرم و اثرگذاری بر چرخه های بیوژئوشیمی نقش دارند و همانطور که "دیویس" به آن اشاره نمود بخش قابل توجهی از ژنوم انسان ها امکان دارد از بقایای ویروس های باستانی تشکیل شده باشند.
"دیویس" می گوید: من فکر می کنم بدون حضور ویروس ها حیات پایدار در زمین شکل نمی گرفت.
منبع: iagrp.ir
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب