معاون پژوهشی موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی:

زعفران ایرانی شناسنامه دار می شود

زعفران ایرانی شناسنامه دار می شود

گروه هوش مصنوعی: معاون پژوهشی موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی اظهار داشت: باتوجه به اهمیت محصول زعفران در نگاه ملی و استانی، شناسنامه دار کردن زعفران ایران اولویت موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی است.



به گزارش گروه هوش مصنوعی به نقل از موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، دکتر ابوالفضل پهلوانلو معاون پژوهشی موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی اظهار داشت: ایران بعنوان تولیدکننده زعفران در سال ۶۷ با ۳۰ الی ۴۰ تن تولید سالانه، جایگاهی در رکودهای جهانی نداشت و کسی به این مقوله توجه نکرده بود. از همان سال ها پژوهشگران این موسسه با برگزاری همایش ها و نشست های ملی و بین المللی تمام توان خودرا برای شناساندن ایران بعنوان بزرگترین تولیدکننده زعفران به دنیا انجام داده اند.
وی اضافه کرد: این موسسه از سال ۶۷ بطور جدی و رسمی مطالعات، تحقیقات و پژوهش های کاربردی خودرا درباب زعفران ایرانی و افزایش و ارتقای کمیت و کیفیت تولید آن شروع کرد. با تداوم این روند و برگزاری چندین کارگاه علمی و همایش ملی و بین المللی از همان سال ها تا به امروز، شاهد می باشیم که اهمیت زعفران ایران بعنوان یک کالای راهبردی در داخل و خارج از کشور تثبیت شده است.
وی با اعلان اینکه از سال ۱۳۶۷ تا حالا بیش از ۶۸ طرح پژوهشی کاربردی در این موسسه با محوریت ارتقای کمیت و کیفیت تولید در مراحل کاشت، داشت، برداشت و فرآوری با رویکردهای ملی و بین المللی انجام شده است. همین طور در بحث کشاورزی و عملیات کاشت، داشت و برداشت تحقیقاتی انجام شده که ثمره آنها تولید دانش فنی هایی بوده که هم اکنون نقش تاثیرگذاری در ترویج زعفران کاران ایرانی داشته است.
به گفته پهلوانلو، از طرف دیگر، تمرکز روی بهبود فرآوری و روش های استخراج مواد موثره زعفران در قالب برنامه های ۳۰ ساله از اقدامات هدفمندی بوده است که بمنظور ایجاد ارزش افزوده از این محصول راهبردی در موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی انجام شده است.
معاون پژوهشی موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی افزود: بطور کلی تمامی پژوهش هایی که در صنعت غذا انجام گرفته، جنبه فناورانه و کاربردی داشته و عملا تا زمانی که این طرح ها و تحقیقات در بازار صنعت نمود پیدا نکنند، طرح خاتمه نمی یابد و خیلی از تحقیقات سالیان گذشته بعنوان دستور کار یا فرآیندی روزمره در صنعت زعفران کاربردی شده اند.
وی درباب برنامه های آتی موسسه اظهار داشت: از آنجائیکه این مقوله در موسسه از حدود ۳۰ سال قبل مورد توجه بوده است، با تاکیدات رهبر معظم انقلاب در خصوص ایجاد ارزش افزوده از زعفران، مصمم تر شدیم که با همراهی بخش خصوصی، گام های استوارتری در زمینه ایجاد ارزش افزوده برداریم.
معاون پژوهشی موسسه علوم و صنایع غذایی درباب کارگروه ویژه زعفران این موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی اظهار داشت: این کارگروه مشکلات صنعت زعفران را رصد و شناسایی کرده و در نخستین اقدام سال جاری با توسعه نرم افزاری که قابلیت پیش بینی تمامی سناریوهای پیش روی این صنعت را دارد می تواند اطلاعات ذی قیمتی را به بخش های بالادستی، تصمیم ساز و حاکمیتی مثل مجلس، دولت و وزارتخانه ها و سایر دست اندرکاران برای ایجاد زنجیره ارزش افزوده عرضه نماید.
وی با اشاره به اهداف این کارگروه اظهار داشت: نخستین هدف افزایش تولید زعفران است که بوسیله افزایش همزمان راندمان تولید در واحد سطح و همین طور سطح زیر کشت میسر است. ما معتقدیم با ارائه شیوه های دانشی توسعه یافته در این مجموعه می تواند عملکرد کشت زعفران را حداقل تا دو برابر در واحد سطح افزایش دهد.
معاون پژوهشی موسسه علوم و صنایع غذایی اظهار داشت: دومین هدف این کارگروه، صیانت از محصول ایرانی است و در حوزه ارتقای استانداردها و تدوین استانداردهای جدید اقدام می کند تا مصرف کننده از کیفیت زعفران ایرانی مطمئن باشد. در این راستا شناسنامه دار کردن زعفران از مواردی است که درحال پیگیری توسط موسسه است.
وی افزود: هدف بعدی از تشکیل این کارگروه در موسسه ایجاد ارزش افزوده از گیاه زعفران است و از این طریق بطور جدی پیگیر استفاده از مشتقات زعفران در فرآورده های آرایشی، بهداشتی، غذا وغذا داروها هستیم تا در نهایت ارزش افزوده بیشتری ایجاد شود.
به گفته پهلوانلو، ارتقاء راندمان در صنعت زعفران یک موضوع بین رشته ای و بین دستگاهی است و هر یک از وزارتخانه های صمت، جهاد کشاورزی، امور خارجه، فرهنگ و ارشاد اسلامی، و وزارت کشور شرح وظایف در این عرصه دارند تا این صنعت بعنوان یک سرمایه ملی صیانت و پاسداری کنند.
وی افزود: کیفیت و کمیت تولید زعفران، نبود آموزش و آلودگی های اولیه و ثانویه همچون این مشکلات هستند که باتوجه به تفاهم نامه ای که با وزارت جهاد کشاورزی به امضا رسیده است، موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی این آمادگی را دارد که در بحث ارائه آموزش های لازم به کشاورزان اقدام و تمام تجربیاتی که در زمینه دانش تولید زعفران کسب کرده را در اختیار کشاورزان ایرانی قرار دهد.


منبع:

1400/03/13
23:31:27
5.0 / 5
229
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۵
گروه هوش مصنوعی
iagrp.ir - مالکیت معنوی سایت گروه هوش مصنوعی متعلق به مالکین آن می باشد