پاكسازی سلاح های جنگ های جهانی از دریاها با واقعیت افزوده!

پاكسازی سلاح های جنگ های جهانی از دریاها با واقعیت افزوده!

یک شرکت آلمانی از فناوری واقعیت افزوده(AR) برای پاکسازی بستر دریاها از سلاح های مرگبار بجا مانده از جنگ های جهانی اول و دوم و ریخته شده در دریا استفاده می نماید.


به گزارش گروه هوش مصنوعی به نقل از ایسنا و به نقل از آی ای، فناوری واقعیت افزوده(AR) معمولاً بعنوان یک فناوری آینده گرا شناخته می شود که هدف آن ایجاد مناظر جدید شهری، زیرساخت ها، امکانات پزشکی و تجارب جدید در بازی های کامپیوتری است. اما یک کاربرد جدید این فناوری می تواند به ما کمک نماید تا با خطرناک ترین بقایای گذشته بجا مانده از جنگ ها مقابله کرده و سطح دریاها را از سلاح های مرگبار موجود در آن پاک نماییم.
یک شرکت آلمانی بتازگی یک پروژه تحقیقاتی جدید برای توسعه سیستم های ایمنی طراحی شده برای کمک به غواصان بمنظور پاکسازی مهمات جنگی که در طول جنگ های جهانی اول و دوم به دریا ریخته شده اند، آغاز نموده است.
مطابق با اعلامیه مطبوعاتی این شرکت موسوم به "فرانهوفر آی جی دی"(Fraunhofer IGD)، حسگرها به غواصان اطلاع می دهند که چه زمانی به سطح خطرناکی از ماده منفجره TNT و سایر مواد خطرناک نزدیک می شوند و یک سیستم هشدار جدید مجهز به نمایشگرهای واقعیت افزوده روی عینک می تواند این غواصان شجاع را از تهدیدهای قریب الوقوع آگاه کند.
از دو جنگ جهانی اول و دوم که حوالی دریاهای شمال و بالتیک در سواحل آلمان رخ داده تعداد زیادی مهمات در بستر این دریاها باقی مانده است. هم اکنون کارشناسان میزان این عوامل شیمیایی جنگی را بیش از ۲۰۰ تن تخمین می زنند که بازیابی همه آنها از کف دریاها کاری پیچیده و هزینه بر است.
ضمن این که این کار می تواند خطرناک و کشنده نیز باشد، چونکه پوسته این سلاح ها عمدتاً از فلز تشکیل شده و بعد از چند دهه رها بودن در آب شور به شدت خورده شده اند. این سلاح ها نه فقط برای محیط زیست، بلکه برای غواصان حرفه ای که حتی با پیشرفته ترین ابزارها در اعماق این منطقه کار می کنند، خطرناکست.
با توجه به این موضوع، تعدادی از شرکتها و موسسات تحقیقاتی در شمال آلمان جهت راه اندازی پروژه ای موسوم به "TOxAR" گرد هم آمده اند که هدف آن مهندسی یک سیستم ایمن جامع برای تقویت عملیات های خلع سلاح زیر آب است.
این سیستم جدید برمبنای یک سری سنسورهای جدید تولید شده است که هم مهمات جنگی مانند TNT و هم سایر مواد شیمیایی مضر مانند محصولات تخریب کننده آرسنیک و گاز خردل را شناسایی و اندازه گیری می کند.
در سال های آتی غواصان پاکسازی کننده مهمات از بستر دریاها ممکنست پیش از خیس شدن بتوانند با بهره گیری از لنزهای سنسور، منطقه زیر آب را اسکن کنند. ارتباط در لحظه نیز یکی از خاصیت های مهم این سیستم ایمنی است.
غواصان برای انجام این کار به ارتباط صوتی دیجیتال بدون کابل بین خود و کشتی یا تیم کنترل و نظارت زمینی نیاز دارند. بدون برقراری یک ارتباط بی وقفه و مداوم، تیم ها توانایی ارائه ارزیابی دقیق خطر و نکات ناوبری برای آشکار کردن نقاط کور را از دست می دهند.
رفع مشکل کاهش دید و نقاط کور در هنگام عملیات پاکسازی مهمات جنگی مهم می باشد، چونکه گاهی کاهش دید می تواند به مفهوم قرار گرفتن ناگهانی در معرض عوامل شیمیایی خطرناک باشد. اما با یک سیستم واقعیت افزوده، غواصان به یک فناوری مجهز می شوند که می تواند به سرعت منطقه اطراف را از نظر آلودگی بررسی کند.
بدین ترتیب غواصان مجهز به یک نمایشگر واقعیت افزوده در عینک های خود و یا بر روی دستگاهی خواهند بود که بر روی مچ دست آنها نصب می شود، بدین سبب فورا از خطرات احتمالی باخبر می شوند.
فناوری های واقعیت افزوده و واقعیت مجازی بطور معمول به ایجاد دنیایی بهتر در فضای فیزیکی شناخته می شوند، اما در تجهیز غواصان به ابزارهای نسل جدید برای از بین بردن سلاح های کشنده از سطح دریاها، شاهد استفاده جدید از آنها و روش جدیدی برای از بین بردن وحشت بجا مانده از جنگ های جهانی هستیم.



1400/03/10
17:33:55
5.0 / 5
1383
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳
گروه هوش مصنوعی
iagrp.ir - مالکیت معنوی سایت گروه هوش مصنوعی متعلق به مالکین آن می باشد