ساخت یك موتور جت مافوق صوت جدید

ساخت یك موتور جت مافوق صوت جدید

به گزارش گروه هوش مصنوعی تعدادی از پژوهشگران یک محفظه واکنش مافوق صوت برای موتورهای جت ساخته اند که راهی برای پرواز مافوق صوت را با سرعت تا ۱۷ ماخ فراهم می آورد.


به گزارش گروه هوش مصنوعی به نقل از ایسنا و به نقل از آی ای، ما انسان ها توانایی فوق العاده ای برای ادامه رشد، نوآوری و مهندسی های بزرگ تر، بهتر و سریع تر داریم. ما از سال ۱۹۰۳ به لطف برادران "رایت" موفق به پرواز در آسمان شدیم و از سال ۱۹۵۷ که اتحاد جماهیر شوروی ماهواره "اسپوتنیک"(Sputnik) را به فضا پرتاب کرد، به فضا رسیدیم.
حالا انسان به دنبال دستیابی به وسایل نقلیه سریع تر با مصرف انرژی و سوخت کمتر است. فرض کنید یک سفر هوایی به جای شش ساعت، ۳۰ دقیقه طول بکشد. حالا این فرض به لطف گروهی از مهندسان دانشگاه "فلوریدای مرکزی" بزودی در حال تبدیل به حقیقت است.
این تیم راهی برای ایجاد ثبات در احتراق پیشرانه های مافوق صوت با ایجاد یک محفظه واکنش مافوق صوت برای پیشرانه های جت کشف کرده است.
محققان در مطالعه خود که در مجله Proceedings of the National Academy of Science انتشار یافته است، امکان ایجاد یک روش بالقوه برای توسعه و یکپارچه سازی این فناوری را شرح داده اند که ساخت پیشرانه های مافوق صوت و سیستم های پیشرفته را امکان پذیر می کند.
این محققان تنها کسانی نیستند که روی این فناوری کار می کنند. بعنوان مثال در اواخر سال ۲۰۲۰ چین در حال آزمایش یک موتور جت مافوق صوت یا هایپرسونیک بود که می تواند تا ۱۶ برابر سرعت صوت در یک تونل باد در پکن حرکت نماید. اگر استفاده از این موتور جت جدید به نام "سودرام جت"(sodramjet) عملی شود، فقط در مدت دو ساعت می شود به هر جای دلخواه از کره زمین سفر کرد.
سایر شرکت ها و آژانس های دولتی نه تنها برای سفرهای تجاری سریع السیر در سرتاسر جهان، بلکه برای بهبود نحوه پرتاب فضاپیماها به فضا در حال متمرکز کردن انرژی خود بر روی پروازهای مافوق صوت در آینده هستند.
حالا این سیستم جدید اجازه می دهد تا سفرهای هوایی به سرعت شش تا ۱۷ ماخ برسد. این فناوری کارایی موتور پیشرانه جت را بسیار بهتر می کند، چونکه در حالیکه سوخت کمتری مصرف می شود، انرژی بیشتری تولید می شود و در عین حال آلایندگی و هزینه کمتری در بر دارد.
گفتنی است که این فناوری نه تنها برای جت های موجود در زمین مفید خواهد بود، بلکه برای موشک ها در مأموریت های فضایی هم کارایی خواهد داشت.
مطالعه روی سیستم های پیشرانه انفجاری چیز جدیدی نیست. با این وجود، آنچه در مورد این تحقیق جدید متفاوت می باشد این است که تیم محققان توانسته است طول موج انفجار را به مدت سه ثانیه حفظ کند که بسیار بیشتر و قدرتمندتر از چند میکرو یا میلی ثانیه کنونی است.
ازاین رو محققان به لطف محفظه واکنش جدید مافوق صوت که این تیم توسعه داده است و یک واکنش با آنتالپی بالا یا فوق واکنش دارد، توانستند طول موج انفجار را طولانی کنند.
"کریم احمد" استادیار گروه مهندسی مکانیک و هوا فضا در دانشگاه فلوریدای مرکزی اظهار داشت: این اولین باری است که یک انفجار این چنینی به صورت آزمایشی تثبیت می شود. ما سرانجام قادر به انتقال این فناوری در فضا خواهیم بود.
این تیم حالا می خواهد جزئیات دقیق تری را در مورد پدیده های دخیل در این فناوری مطالعه و درک کند و برنامه نهایی هم این است که پیشرانه های مافوق صوت مبتنی بر انفجار در دهه های بعدی به سفرهای زمینی و فضایی اضافه شود.




منبع:

1400/02/23
10:40:35
5.0 / 5
1022
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۱
گروه هوش مصنوعی
iagrp.ir - مالکیت معنوی سایت گروه هوش مصنوعی متعلق به مالکین آن می باشد