تأثیر رژیم غذایی مدیترانیه ای در جلوگیری از آلزایمر

تأثیر رژیم غذایی مدیترانیه ای در جلوگیری از آلزایمر

محققان آلمانی در مطالعه اخیرشان به بررسی این مورد که آیا دنبال کردن رژیم غذایی مدیترانیه ای به جلوگیری از آلزایمر کمک می نماید یا خیر پرداختند و نتایج جالبی به دست آوردند.


به گزارش گروه هوش مصنوعی به نقل از ایسنا و به نقل از تی ان، در بیماری آلزایمر، سلول های عصبی مغز می میرند. رسوبات پروتئینی خاصی در مغز افراد مبتلا به این بیماری تا حد زیادی مسئول مرگ این سلول های عصبی است. این پروتئین ها "بتا آمیلوئید" نام دارند.
علل این رسوبات هنوز معلوم نیست. علاوه بر این یک آتروفی پیش رونده سریع یعنی کاهش حجم مغز در افراد مبتلا به این بیماری مشاهده می شود. علایم آلزایمر مانند از دست دادن حافظه، سردرگمی، هیجان عصبی و رفتار چالش برانگیز از عواقب این بیماری است.
به تازگی دانشمندان مرکز بیماری های عصبی آلمان دریافتند که یک الگوی غذایی منظم مانند رژیم غذایی مدیترانه ای که طی آن افراد می بایست بیشتر از سبزیجات، حبوبات، میوه ها، غلات، ماهی و اسیدهای چرب اشباع نشده مانند روغن زیتون استفاده کنند، امکان دارد در مقابل رسوبات پروتئینی در مغز و آتروفی مغز محافظت کند. در این رژیم مصرف کم لبنیات، گوشت قرمز و اسیدهای چرب اشباع شده سفارش شده است.
طی این مطالعه محققان آلمانی ۵۱۲ نفر با میانگین سنی حدود هفتاد سال را مورد بررسی قرار دادند. ۱۶۹ نفر از آنها از نظر شناختی سالم بودند، در حالیکه ۳۴۳ نفر آنها به علت اختلال حافظه ذهنی، اختلال شناختی خفیف که پیش ماده زوال عقل است یا رابطه درجه یک با بیماران مبتلا به بیماری آلزایمر، در معرض خطر مبتلا شدن به بیماری آلزایمر بودند.
پروفسور "مایکل واگنر"(Michael Wagner) اظهار داشت: افراد در نیمه دوم زندگی خود یک عادات غذایی ثابتی دارند. ما در این مطالعه تجزیه و تحلیل کردیم که آیا شرکت کنندگان در این مطالعه به صورت منظم رژیم غذایی مدیترانه ای را دنبال می کنند یا خیر و آیا امکان دارد این رژیم بر سلامتی مغز تاثیر بگذارد یا خیر. شرکت کنندگان ابتدا پرسشنامه ای را پر کردند و در آن مشخص کردند چه مقدار از ۱۴۸ غذای مختلفی که آنها ذکر کرده بودند را در ماه های گذشته مصرف کرده اند. کسانی که مرتباً غذاهای سالم معمولی مصرف کرده و رژیم غذایی مدیترانه ای(مانند ماهی، سبزیجات و میوه) را دنبال می کردند و فقط گاهی غذاهایی مانند گوشت قرمز مصرف می کردند در مقیاس با دیگر افراد نمره بالایی کسب کردند.
دانشمندان سپس آتروفی مغز را بررسی کردند. آنها حتی مغز افراد را با استفاده از اسکن ام آر آی برای تعیین حجم مغز مورد بررسی قرار دادند. علاوه بر این، همه افراد تحت آزمایش های عصبی روانشناختی مختلفی قرار گرفتند که در آنها توانایی های شناختی مانند عملکردهای حافظه مورد بررسی قرار گرفت. تیم تحقیقاتی همینطور سطوح نشانگرهای زیستی را جهت بررسی پروتئین های آمیلوئید بتا و پروتئین تاو در مایع مغزی نخاعی ۲۲۶ نفر بررسی کردند.
محققان دریافتند افرادی که از رژیم غذایی ناسالم پیروی می کنند، نسبت به افرادی که به صورت منظم از رژیم غذایی مدیترانه ای استفاده می نمایند، دارای سطح پاتولوژیک بالاتری از این نشانگرهای زیستی در مایع مغزی نخاعی هستند. در آزمایشات حافظه هم شرکت کنندگانی که به رژیم غذایی مدیترانه ای پایبند نبودند نسبت به افرادی که به صورت منظم ماهی و سبزیجات مصرف می کنند، عملکرد بدی داشتند.




منبع:

1400/02/20
12:59:14
5.0 / 5
175
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۵
گروه هوش مصنوعی
iagrp.ir - مالکیت معنوی سایت گروه هوش مصنوعی متعلق به مالکین آن می باشد