در جلسه كمیسیون تدوین سند ملی امنیت غذایی دانش بنیان؛
اسناد مربوط به آب، خاك، اقلیم و منابع طبیعی بررسی گردید
گروه هوش مصنوعی: اسناد مربوط به آب، خاک، اقلیم و منابع طبیعی در جلسه کمیسیون تدوین سند ملی امنیت غذایی دانش بنیان بررسی گردید.
به گزارش گروه هوش مصنوعی به نقل از مهر، جلسه هفدهم کمیسیون تدوین سند ملی امنیت غذایی دانش بنیان، به ریاست محمدرضا مخبر دزفولی رئیس این کمیسیون و عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی در محل دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی اجرا شد.
دستور این جلسه به ارائه گزارشی در مورد کاربرگ های بخش آب، خاک، اقلیم و منابع طبیعی، اختصاص داشت که توسط اسکندر زند دبیر کمیسیون تدوین ملی سند دانش بنیان کشاورزی و غذا ارائه شد.
پس از ارائه این گزارش مخبر دزفولی در سخنانی گفت: با توجه به این که لازم است در تهیه سند ملی امنیت غذایی دانش بنیان بودن بخش های مختلف پررنگ تر دیده شود، باید برای تاکید مسئله ستونی در این کاربرگ ها با عنوان فناوری های مرتبط و پیشرفته اضافه شود.
وی اشاره کرد: مخاطرات و چالش های مربوط به هر بخش شامل آب، خاک، اقلیم و منابع طبیعی در کاربرگ ها دیده شود، و باید در گزارش تحلیلی، هر کدام جداگانه مورد توجه قرار گیرد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: مسئله زمین خواری، کوه خواری و تجاوز به مرتع و استفاده غیرمجاز از منابع آب و سهم هر کدام هم باید مجزا در سند مطرح شود.
مخبر دزفولی اضافه کرد: تهیه کاربرگ پیش از تدوین نهایی سند، ابتکار بسیار خوبی است که می تواند برای کارهای دیگر هم الگو باشد، چون سرعت تدوین سند را بالا می برد، پس بهتر است، سند این کاربرگ ها، در پیوست ها و مستندات به صورت مجلد بیاید.
در ادامه جلسه دکتر زند اظهار داشت: برای مسائل اجتماعی ۲۵ کاربرگ داریم که یکی از آنها مربوط به مسائل نیروی انسانی و دیگری مربوط به مسائل فرهنگی امنیت غذایی است که آنها را هم لحاظ خواهیم کرد.
وی با اعلان اینکه در این سند برنامه تدوین شده و هنوز بودجه دیده نشده است، اضافه کرد: در ساختار سند بخشی در زیرمجموعه سند مسئول تولید، یک بخش مسئول بازار، یک بخش مسئول مصرف و یک بخش دیگر هم مسئول منابع مالی خواهد بود.
وی اشاره کرد: بسیاری از کاربرگ ها در برنامه های توسعه وجود دارد، منتها منسجم نیست و هدف ما در تدوین سند ملی دانش بنیان کشاورزی و غذا، این است که آنها را منسجم تر نماییم.
دبیر کمیسیون دانش بنیان کشاورزی و غذا با اعلان اینکه گروهی داریم که تمام فاکتورهای دنیا را احصاء کردند، افزود: شاخص هایی که در جهان وجود دارد چهار دسته مهمست که خیلی کلان و کلی بوده و عمدتا فاکتورهای بین المللی برای دسته بندی کشورها است. ما این شاخص ها را مدل سازی کردیم تا به یک عدد برسیم و این شاخص ها یکی از اسناد پشتیبان هستند.
وی اشاره کرد: کاربرگ ها پشتیبان سند ملی دانش بنیان کشاورزی هستند و برای هر کاربرگ یک کتابچه و یا سند مجزا داریم. بدین سبب دو لایه پشتیبان برای سند داریم.
در اختتام مخبر دزفولی در جمع بندی جلسه گفت: باید در سند بطور دقیق مشخص شود که سطح مراتع با تراکم کم را به چه صورت غنی نماییم و این کار چقدر موجب افزایش دام می شود، برای اینکه مقدار زیادی از گوشت قرمز از مرتع تامین می شود، و مقدار کمّی و کیفی مراتع در بُعد امنیت غذایی نقش دارد. این موارد کاملاً باید شفاف باشد تا سهم آن در سند امنیت غذایی مشخص شود.
منبع: iagrp.ir
مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب