با فناوری mRNA ؛

محقق ایرانی درمانی برای پیشگیری از عود سرطان كبد ابداع كرد

محقق ایرانی درمانی برای پیشگیری از عود سرطان كبد ابداع كرد

به گزارش گروه هوش مصنوعی گروه از پژوهشگران با همکاری یک محقق ایرانی نوعی شیوه درمانی جدیدی ابداع نموده اند که شامل سلول های ایمنی زرهی است و از عود سرطان کبد بعد از پیوند عضو جلوگیری می کند.


به گزارش گروه هوش مصنوعی به نقل از مدیکال نیوز، مرتضی حافظی یکی از محققان دانشگاه دوک-NUS سنگاپور همراه گروهی از پژوهشگران این دانشگاه سلول های ایمنی زرهی طراحی نموده اند که می تواند به عود سرطان در دریافت کنندگان پیوند کبد حمله کند و بدین سان احتیاج به داروهای سرکوبگر سیستم ایمنی در بیماران را متوقف نماید. این داروها برای اجتناب از رد شدن ارگان توسط بدن انسان، مصرف می شود. سرطان کارسینوم هپاتوسلولار رایج ترین نوع سرطان کبد است که اغلب اوقات در افراد مبتلا به بیماری مزمن کبدی و به دنبال عفونت هپاتیت بی به وجود می آید. درمان معمول برای کارسینوم هپاتوسلولار، برداشتن کبد و جایگزین کردن آن با یک عضو سالم می باشد. اما کارسینوم هپاتوسلولار در رابطه با هپاتیت بی امکان دارد بعد از پیوند کبد باردیگر در بدن بیمار عود کند. پزشکان برای از بین بردن آن می توانند سلول های تی (نوعی سلول ایمنی) را به بدن شخص تزریق کنند که به صورت خاص برای هدف گرفتن هپاتیت بی در سلول های سرطانی طراحی شده است. اما دریافت کنندگان پیوند کبد باید داروهایی مصرف کنند که سیستم ایمنی بدنشان را سرکوب می کند تا از تهاجم بدن به عضو پیوندی جلوگیری شود. همین مساله تأثیرگذاری درمان با سلول های تی را با چالش روبرو می کند.
برای غلبه بر این مشکل محققان در مرکز پزشکی Duke-NUS شیوه درمانی جدیدی را ابداع نموده اند که این سلول های اختصاصی مهندسی سازی شده را در مقابل تاثیر منفی این داروها مصون کرده و سبب حفظ عملکرد آنها می شود.
در این روش محققان از تکنولوژی mRNA برای مقاوم سازی این نوع سلول ها در مقابل داروهای سرکوبگر سیستم ایمنی بهره برده اند. این روش چشم اندازهای جدیدی در زمینه ایمونو تراپی در بیماران مبتلا به سرطان تحت درمان با داروهای سرکوبگر سیستم ایمنی فراهم آورده است.
نتایج این مطالعه در ژورنال پزشکی هپاتولوژی انتشار یافته است. البته این پژوهش آغاز راه است و بزودی شاهد استفاده از این روش در کلینیک و استفاده از این شیوه در درمان بیماران مبتلا به این بیماری و حتی سایر بیماری های در رابطه با سیستم ایمنی خواهیم بود.

1399/11/20
13:31:08
5.0 / 5
1267
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۱
گروه هوش مصنوعی
iagrp.ir - مالکیت معنوی سایت گروه هوش مصنوعی متعلق به مالکین آن می باشد