چگونه ویتامین ها كروناویروس را تحت تأثیر قرار می دهند

چگونه ویتامین ها كروناویروس را تحت تأثیر قرار می دهند

پژوهشگران انگلیسی در پروژه جدیدی، به بررسی این مورد پرداختند که چگونه ویتامین ها بر کروناویروس اثر می گذارند.


به گزارش گروه هوش مصنوعی به نقل از ایسنا و به نقل از وبسایت رسمی دانشگاه بریستول، شواهد به دست آمده از پژوهشها نشان می دهند که ویتامین D و احیانا ویتامین های K و A امکان دارد بر کووید-۱۹ غلبه کنند. پژوهشگران "دانشگاه بریستول"(University of Bristol) انگلستان در پروژه جدیدی، به بررسی این مورد پرداخته اند که این ویتامین ها و داروهای ضدویروسی دیگر چگونه کار می کنند. پژوهش آنها نشان داده است که این ترکیبات و مکمل های غذایی می توانند به پروتئین های خوشه ای کروناویروس متصل شوند و عفونت ناشی از آنرا کاهش دهند. در مقابل، کلسترول امکان دارد سبب افزایش عفونت شود و همین مبحث می تواند توضیح دهد که چرا داشتن کلسترول بالا، یک عامل خطر برای بیماری جدی در نظر گرفته می شود.
پژوهشگران دانشگاه "بریستول" به تازگی نشان داده اند که "اسید لینولئیک"(linoleic acid)، به قسمت خاصی از پروتئین خوشه ای کروناویروس متصل می شود و با این کار، آنرا از نظر عفونی قفل می کند. حالا این گروه پژوهشی، از روش های محاسباتی برای جستجوی سایر ترکیباتی که امکان دارد همان اثر درمان های بالقوه را داشته باشند، بهره برده اند.
آنها امیدوارند با جلوگیری از باز شدن پروتئین خوشه ای برای تعامل با پروتئین انسانی "ACE2"، از آلودگی سلول های انسانی جلوگیری نمایند. طراحی، توسعه و آزمایش داروهای جدید ضد ویروسی، سالها زمان می برد. ازاین رو پژوهشگران، سوابق داروها و ویتامین های تایید شده برای شناسایی گزینه هایی که امکان دارد به پروتئین خوشه ای کروناویروس متصل شوند، مورد بررسی قرار دادند.
پژوهشگران ابتدا با استفاده از شبیه سازی های محاسباتی، اثرات اسید لینولئیک را روی پروتئین خوشه ای بررسی کردند. شبیه سازی های بیشتر نشان داد که شاید دگزامتازون بتواند به پروتئین خوشه ای متصل شود و علاوه بر تحت تأثیر قرار دادن سیستم ایمنی بدن، به کاهش عفونت ویروسی کمک نماید.
پژوهشگران سپس بررسی هایی را انجام دادند تا ببینند که کدام ترکیبات، به محل اسیدهای چرب متصل می شوند. این کار، به شناسایی بعضی از داروها کمک کرد که آزمایش ها نشان داده اند می توانند در مقابل ویروس فعال باشند. نتایج بررسی ها نشان می دهند که شاید این مکانیسمی باشد که داروها به واسطه آن از تکثیر ویروس پیشگیری می کنند. آنها این کار را با روش هایی مانند قفل کردن ساختار پروتئین خوشه ای به روش اسید لینولئیک انجام می دهند.
یافته های این پژوهش، چندین گزینه دارویی را در بین داروهای در دسترس و مکمل های غذایی نشان می دهند؛ همچون آن دسته از داروها که می توانند سرعت تکثیر کروناویروس را کاهش دهند. این داروها، توانایی اتصال به پروتئین خوشه ای کروناویروس را دارند و امکان دارد به جلوگیری از ورود پروتئین به سلول کمک کنند.
همینطور این شبیه سازی ها پیشبینی کردند که ویتامین های محلول در چربی D، K و A با همان روش به پروتئین خوشه ای متصل می شوند و توانایی آلوده کردن سلول را از آن می گیرند.
دکتر "دبورا شومارک"(Deborah Shoemark)، از پژوهشگران این پروژه اظهار داشت: یافته های ما توضیح می دهند که چگونه بعضی از ویتامین ها می توانند نقش مستقیم تری در مقابله با کووید-۱۹ داشته باشند.
وی ادامه داد: چاقی، یکی از عوامل اصلی خطر مبتلا شدن به کووید-۱۹ شدید می باشد. ویتامین D، محلول در چربی است و به تجمع در بافت چربی تمایل دارد. این مورد می تواند میزان ویتامین D موجود در افراد چاق را کم کند.
کشورهایی که بعضی از این کمبودهای ویتامین در آنها بیشتر دیده می شود، طی دوره همه گیری، در شرایط بدی بوده اند. پژوهش ما نشان داده است که بعضی از ویتامین های ضروری و اسیدهای چرب همچون اسید لینولئیک امکان دارد در جلوگیری از تعامل پروتئین خوشه ای با ACE2 نقش داشته باشند. کمبود هر یک از آنها امکان دارد انتقال عفونت را برای ویروس ساده تر کند.
سطح بالای کلسترول می تواند خطر مبتلا شدن به نوع شدید کووید-۱۹ را افزایش دهد. گزارش های در خصوص این مورد که پروتئین خوشه ای کروناویروس، به کلسترول متصل می شود، پژوهشگران را بر آن داشتند که امکان اتصال آنرا به محل اتصال اسیدهای چرب بررسی نمایند. شبیه سازی ها نشان می دهند که پاسخ مثبت است اما امکان دارد که این مورد بر ساختار قفل شده پروتئین خوشه ای اثر بی ثباتی بگذارد.
شومارک اظهار داشت: ما می دانیم که استفاده از استاتین های کاهش دهنده کلسترول، خطر مبتلا شدن به کووید-۱۹ شدید را می کاهد و به بهبودی مواردی منجر می شود که شدت کمتری دارند. نتایج ما نشان می دهند که شاید ویروس به واسطه تعامل مستقیم با پروتئین خوشه ای بتواند کلسترول را جدا کند تا به تراکم مورد نیاز برای ورود به سلول برسد.
پروفسور "آدریان مولهولند"(Adrian Mulholland)، از پژوهشگران این پروژه اظهار داشت: شبیه سازی های ما نشان می دهند که چگونه بعضی از مولکول هایی که به محل اسید لینولئیک متصل می شوند، بر پویایی پروتئین خوشه ای اثر می گذارند. همینطور این پژوهشها نشان می دهند که داروها و ویتامین های فعال در مقابل ویروس امکان دارد به همان روش کار کنند. هدف قرار دادن این قسمت امکان دارد راهی برای عرضه داروهای ضد ویروسی جدید باشد. گام بعدی این پژوهش، بررسی اثر مکمل های غذایی و آزمایش تکثیر ویروس در سلول ها باشد.




منبع:

1399/11/13
14:51:31
0.0 / 5
1044
مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۴
گروه هوش مصنوعی
iagrp.ir - مالکیت معنوی سایت گروه هوش مصنوعی متعلق به مالکین آن می باشد