انتشار نخستین پرتوی قوی شتاب دهنده چین

انتشار نخستین پرتوی قوی شتاب دهنده چین

به گزارش گروه هوش مصنوعی شتاب دهنده ۴۰۰ کیلو ولتی چین معروف به ˮجوناˮ(JUNA) واقع در آزمایشگاه زیرزمینی عمیق جینپینگ چین (CJPL) که در نوع خود عمیق ترین در جهان است، موفق به انتشار اولین پرتوی ذره قوی خود شد.


به گزارش گروه هوش مصنوعی به نقل از ایسنا و به نقل از آی ای، شتاب دهنده ۴۰۰ کیلو ولت "اخترفیزیک هسته ای زیرزمینی جینپینگ چین"(JUNA) نخستین پرتوی شدید یا قوی خویش را از زمان ساخت تابحال تحویل داده است.
این آزمایش که در تاریخ ۲۶ دسامبر انجام شد، نتیجه همکاری میان انستیتوی انرژی اتمی چین(CIAE) و انستیتوی فیزیک مدرن(IMP) آکادمی علوم چین است.

یک اتفاق تاریخی برای فیزیک چین
آزمایش پرتو، بخشی از پروژه ای برای درک بهتر فیزیک پیچیده ای است که در مرکز ستاره ها جریان دارد. در اینجاست که خیلی از عناصر جهان خلق می شوند. با این وجود، اندازه گیری این واکنش ها در آزمایشگاه های زمینی تقریباً غیر ممکن است. یکی از علل آن این است که تابش زمینه کیهانی تمایل به غلبه بر این حوادث واکنشی دارد.
اطلاعیه آکادمی علوم چین توضیح می دهد: در نتیجه، نرخ واکنش مربوطه از عدم قطعیت نسبتاً زیادی رنج می برد و مانع درک دقیق ما از سنتز عنصر و تولید انرژی در ستاره ها می شود.
بهترین چاره برای این مشکل دشوار، اندازه گیری مقطع واکنش بحرانی حد وسط در انرژی های ستاره ای و عرضه سرعت واکنش قابل اعتماد با دقت مطلوب برای مطالعات اخترفیزیکی است.
پروژه "JUNA" امیدوار است بتواند داده های معیار را عرضه نماید و به بررسی مدلهای برون یابی، محدود کردن محاسبات نظری و حل سوالات اصلی علمی در اخترفیزیک هسته ای کمک نماید.
در وب سایت "جونا" آمده است: این پروژه با هدف اندازه گیری مستقیم واکنش های(α، γ) و(α، n) در هیدرواستاتیک هلیم سوزان و واکنش های(p، γ)، (p، α) در هیدرواستاتیک هیدروژن سوزان بر مبنای آزمایشگاه عمیق جینپینگ و ورودی اصلی فیزیک هسته ای را برای درک تکامل ستاره ها و منشاء عناصر فراهم می آورد.
در ادامه آمده است: تکنیک های کلیدی شامل سیستم شتاب دهنده با پایداری بالا و شدت زیاد، سیستم ردیاب و ماده محافظ با پس زمینه کم، از راه تحقیقات فوق توسعه داده می شوند.


"جونا" در نوع خود عمیق ترین است
"جونا" واقع در آزمایشگاه زیرزمینی عمیق جینپینگ چین(CJPL)، در نوع خود عمیق ترین در جهان است و محل آن، سطح تشعشع پس زمینه فوق العاده بی نظیری را برای کمک به دانشمندان در این مرکز برای انجام آزمایش های اخترفیزیک هسته ای فراهم می آورد.
محققان یک سیستم منبع یونی رزونانس سیکلوترون الکترونی(ECR) برای این شتاب دهنده ساخته اند که از یک منبع ۲.۴۵ گیگاهرتز و یک منبع ۱۴.۵ گیگاهرتزی تشکیل شده است. این منابع این سیستم را قادر می سازند پرتوهای شدید عرضه نماید و همینطور می تواند کاتیون های + He۲ تولید نماید.
این مرکز اقدامات مختلفی را برای کنترل کارآمدی کیفیت و پایداری پرتو استخراج شده و همینطور پس زمینه ناشی از پرتو انجام می دهد و نوسان جریان پرتو هم در حد مثبت/منفی نیم درصد حفظ می شود.
پرتوی ساخته شده توسط ECR در تاریخ ۲۶ دسامبر تحویل داده شد که بیشتر از ۱۰ برابر قویتر از سایر امکانات مشابه در سایر آزمایشگاه های زیرزمینی در سرتاسر جهان است.
در اعلامیه مطبوعاتی آکادمی علوم چین آمده است: اتصال منبع ECR با بستر ولتاژ بالا که توسط "CIAE" توسعه یافته است، یک فرصت بی سابقه برای "جونا" و جامعه علمی برای غلبه بعضی از مشکلات دیرینه مانند اندازه گیری مستقیم "۱۲C(a، g)۱۶O" فراهم می آورد که واکنش مهمی در اخترفیزیک هسته ای تجربی است.
این پیشرفت گام مهمی در توسعه این پروژه جالب است. حالا چه کسی می داند که محققان حاضر در این مرکز چه رازهایی را می توانند در مورد ماهیت فیزیک در مرکز ستاره ها کشف کنند.



1399/10/10
15:45:37
5.0 / 5
1453
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۲
گروه هوش مصنوعی
iagrp.ir - مالکیت معنوی سایت گروه هوش مصنوعی متعلق به مالکین آن می باشد