قائم مقام بنیاد ملی نخبگان:

هدف مدرسه آفرینش های علمی، فعالیت در حوزه علوم تحول آفرین است

هدف مدرسه آفرینش های علمی، فعالیت در حوزه علوم تحول آفرین است

به گزارش گروه هوش مصنوعی، قائم مقام بنیاد ملی نخبگان فعالیت در حوزه علوم تحول آفرین را هدف راه اندازی مدرسه آفرینش های علمی برشمرد و اظهار داشت: معتقدیم نخبگان با همت بلند به اهداف مد نظر دست خواهند یافت.



به گزارش گروه هوش مصنوعی به نقل از بنیاد ملی نخبگان، سید سلمان سیدافقهی در اولین کارگاه دوره گزینش مدرسه آفرینش های علمی استعدادهای برتر ضمن اشاره به این که در کنار همه پیشرفت ها و نوآوری های علمی که اتفاق افتاده وجه اجتماعی تأثیر علم و فناوری در زندگی بشر قابل تامل است، اظهار داشت: در انقلاب صنعتی کشورهایی که به فناوری و صنعت توجه ویژه تری داشتند از دست برتر در این عرصه برخوردار شدند و حدودا از همان اوایل که بشر این قابلیت را پیدا کرد که سفرهای دراز مدت دریایی را تجربه کند دست اندازی به منافع کشورهای دیگر و ذخایر آنها و تمدن ایشان شروع شد.
وی اضافه کرد: تبعات انقلاب صنعتی بخصوص در بحث نحوه ی استفاده از نیروی انسانی ارزان قیمت، کم کم سبب طرح این سوال شد که آیا فناوری هایی که شکل گرفته و دانشی که از قرن هفدهم شروع شده، توانسته در ارتقای ارزش های انسانی مانند عدالت، برابری و افزایش سطح رفاه همه اقشار مردم نقش خویش را ایفا کند؟
عدم توانایی فناوری های نوظهور در ارتقای ارزش های معنوی و خوشبختی انسان
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان ضمن اشاره به شکل گیری نظام هایی همچون افزایش بهره وری در سازمان ها و مجموعه ها در قرن ۲۰ و ۲۱ هم افزود: در قرن ۲۱ افزایش تولید، افزایش بیکاری در جوامع را رقم زد چون که برای استفاده از فناوری به سمت جایگزینی آن با نیروی کار پیش رفت. نیروی انسانی از چرخه کاری خارج و فناوری جای آنرا گرفت. اتوماسیون، ربات ها و خیلی از فناوری های پیشرفته ی نظارتی نقش انسان را در فرایندهای تولید کمرنگ کرد و بخش عمده ای از ثروت جهان در اختیار عده معدودی قرار گرفت.
علم بشر هنوز به کفایت لازم نرسیده است
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان سپس الگوهای توسعه فناوری و روش های افزایش سطح رفاه در رساندن بشر به آسایش و آرامش را ناکافی برشمرد و اضافه کرد: الان با روی کار آمدن فناوری های نوظهور مانند فناوری هوش مصنوعی، این سوال ها مطرح است که آیا فناوری های ساخته شده از ابتدا بر مدار درستی بوده و نظامی که منجر به ایجاد کلان داده ها شده می تواند خوشبختی انسان را باز تولید کند؟
سیدافقهی با اشاره به اینکه دانش جدید مبتنی بر نوعی تفکر اثبات گرایانه و تجربه گرایانه بوده و بررسی ها نشان داده است بشریت بخصوص در علوم پایه و بنیادین با موضوع هایی مواجه می باشد که برای آن پاسخی نیافته، اظهار داشت: طرح مسائل متعدد در حوزه مدیریت جوامع، علوم طبیعی و سخت افزاری و تکنولوژی و علوم پایه نشان از آن دارد که علم بشر هنوز به کفایت لازم نرسیده است و از همین رو فلسفه علم و حوزه های علوم طبیعی موضوع هایی است که باردیگر طرح بحث درمورد آن در دانشگاه های بزرگ دنیا شکل گرفته است.
باید با سطح جدیدی از تفکر به موضوعات نگریست
سید افقهی شأن نخبه را تفکر در بنیادی ترین شئون علم دانست و ضمن بیان این که در چنین شرایطی برای پاسخ به مسائل باید با سطح جدیدی از تفکر به موضوعات نگریست، بیان نمود: باید با نگاهی جدید، راهی میانبر و در ریلی جدید ورود و موضوعات را مورد بررسی و تحلیل قرار دهیم تا منجر به تولیدات جدید و جهشی شده و ما را در پیشانی و پیشرانی جبهه علم قرار دهد.
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان در ادامه ضمن اشاره به راه اندازی مدرسه آفرینش های علمی استعدادهای برترعلمی و لزوم نفوذ در لایه تفکری اظهار داشت: حالا در دانشگاه ها تعلیم و تعلم وجود دارد اما تفکر کمتر از آن مورد توجه قرار می گیرد، اندیشه ورزی و تولید فکر کمتر است و این در شرایطی است که آن چه ملت ها برای پیشرفت به آن نیازمندند بیشتر از علم، تفکر است. تحقق پیشرانی در تفکر احتیاج به محیطی داشت فراتر از نظام های مرسوم دانشگاهی و نظام های متداولی که با اصولی مفروض فعالیت می نمایند.
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان با اشاره به اینکه در فکر باید اجازه جولان دهیم، افزود: باید فضایی را فراهم نماییم که در آن نخبگان ما بتوانند به سادگی با یکدیگر گفتگوهای اندیشه ورزانه و آزادانه ای را شکل دهند. باید بستر حرکت آزادانه فکر و اندیشه را فراهم نماییم و طبیعتاً در چنین فضایی باب علوم جدید باز خواهد شد.
اهمیت محدوده علم ورزی
وی به با اشاره اهمیت محدوده علم ورزی اضافه کرد: این امر را میتوان با اشتراک داده های علوم انسانی و علوم طبیعی مد نظر قرار داد و از هم برکنش این دو به داده های جدیدی دست یافت. معتقدیم در فضای نخبگانی خیلی از این موضوعات باید دوام و قوام پیدا کنند و ایجاد این فضا را وظیفه بنیاد ملی نخبگان می دانیم.
وی ضمن اشاره به این که در آینده شاید این مدرسه به یکی از دانشگاه ها منتقل شود و یا در سایر دانشگاه ها تکثیر شود، اظهار داشت: این امر تا رسیدن به شرایط مطلوب ذیل بنیاد ملی نخبگان شکل گرفته است و شرط ورود آنرا بهره مندی استعدادهای برتر از خصوصیت خاص قرار دادیم. بعنوان مثال برگزیدگان المپیادها و مدال آوران یا رتبه های بالای کنکور مشمولین استفاده از ظرفیت بوجود آمده هستند همینطور اساتید بسیار مجربی در مدرسه، کارگاه های ویژه ای را برگزار خواهند کرد.
سیدافقهی با اشاره به اینکه خیلی از نخبگان به دنبال انجام اموری در سطوح بالای علمی هستند و حرکت در لبه دانش موضوعی است که رضایت ایشان را به همراه خواهد داشت، اظهار داشت: ازاین رو بنیاد آماده دریافت نظرات، پیشنهادات و بازخوردهای مشمولین بهره مندی از نخستین دوره مدرسه آفرینش های علمی استعدادهای برتر است، در حین دوره انتقادات و پیشنهادات شنیده می شود و در دوره های آتی و در زمان برگزاری با به کار گرفتن نکات مطرح شده ضمن اصلاح شرایط، در کنار یکدیگر به رشد و تعالی مدرسه کمک خواهیم کرد هدف ما اینست که در کنار هم در تراز نخبگانی فعالیت نماییم.
کشور ظرفیتهای لازم را برای اثربخشی نخبگان دارد
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان با اشاره به اینکه کشور ظرفیتهای لازم را برای اثربخشی نخبگان دارد، اظهار نمود: نخبگان می خواهند ظهور و بروز علمی داشته باشند و به اثرگذاری مفید در کشور دست یابند. بنیاد وظیفه دارد با مدیریت درست نخبگان و استعدادهای برتر را در راه نخبگی حمایت و هدایت کند.
وی با اشاره به دلیل نامگذاری مدرسه به آفرینش های علمی هم اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب چندین بار بر این مورد تاکید نمودند و فرمودند تلاش کنید به سراغ کشف نایافته ها، آفرینش های علمی و تولید علم جدید بروید آن چیزی که تاکنون در دنیا کشف و ارائه نشده است بعنوان مثال کشف نیروی جدید در طبیعت، بنابراین هدف ما در نخستین قدم راه اندازی مدرسه آفرینش های علمی، کار کردن روی علوم تحول آفرین است و معتقدیم با همت بلند به اهداف مد نظر دست خواهیم یافت.
سیدافقهی در انتها با اشاره به اینکه ارزش هر کسی به قدر همت اوست، اظهار داشت: یقیناً نخبگان به قدر همتی که دارند و انتظار جامعه ارزش مندی خویش را اثبات می کنند و امیدوارم به مرور زمان و یاری خداوند و صبر، شاهد خروجی های موثر مدرسه آفرینش های علمی باشیم.


منبع:

1403/03/21
10:32:10
5.0 / 5
247
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۱
گروه هوش مصنوعی
iagrp.ir - مالکیت معنوی سایت گروه هوش مصنوعی متعلق به مالکین آن می باشد