با این تغییر رژیم غذایی ۱۰ سال به عمرتان اضافه کنید

با این تغییر رژیم غذایی ۱۰ سال به عمرتان اضافه کنید

گروه هوش مصنوعی: یافته های یک مطالعه بزرگ نشان داده است که بسادگی با تغییر رژیم غذایی می توان 10 سال به عمر خود اضافه کرد.


به گزارش گروه هوش مصنوعی به نقل از ایسنا و به نقل از اس ای، ما هر بار که احساس گرسنگی می نماییم، دو انتخاب داریم؛ یا غذاهایی را بخوریم که به ما گفته می شود برای ما مفیدست یا اینکه بدنبال غذاهای راحت و در دسترس باشیم. درست انتخاب کردن همیشه آسان یا امکان پذیر نیست، اما مطالعات نشان می دهد که خوردن غذاهای سالم تر، خصوصاً در طولانی مدت می تواند مزایای سلامتی قابل توجهی داشته باشد.
یک مطالعه جدید که داده های صرف غذا و نتایج سلامتی نزدیک به نیم میلیون ساکن بریتانیا را تحلیل و بررسی می کند، نشان داده است که تغییر رژیم غذایی به سمت سالم خوردن و پایبندی به آن می تواند تا ۱۰ سال به عمر افراد اضافه کند.
این تیم به سرپرستی لارس فادنس(Lars Fadnes) پژوهشگر بهداشت عمومی در دانشگاه برگن در نروژ، امید به زندگی را در ۴۶۷ هزار و ۳۵۴ نفر مدل سازی کرد که عادات غذایی خودرا به عنوان قسمتی از مطالعه طولانی مدت بیوبانک(Biobank) بریتانیا که در سال ۲۰۰۶ شروع شد، مستند کرده اند.
پژوهشگران شرکت کنندگان را برمبنای الگوهای غذایی آنها گروه بندی کردند و نحوه تغییر آنها در طول زمان را یادداشت کردند. آنها افراد دارای عادت غذای معمولی و ناسالم را شناسایی نمودند، همین طور افرادی را که مصرف غذایشان مطابق با راهنمای Eatwell بریتانیا بود و سایر افرادی که رژیم غذایی موسوم به «رژیم طول عمر» را پیش گرفتند، شناسایی نمودند.
پژوهشگران بعد از تعدیل عواملی چون سیگار کشیدن، مصرف الکل و فعالیت بدنی دریافتند که امید به زندگی مردان و زنان ۴۰ ساله ای که از تغذیه ناسالم به پیروی از سفارش های برنامه راهنمایEatwell تغییر دائمی داده اند، حدودا ۹ سال بالا رفته است.
کسانی که نوشیدنی های شیرین و گوشت های فرآوری شده را کنار گذاشتند و رژیم غذایی غنی از غلات کامل، آجیل، میوه ها، سبزیجات و مقادیر متوسط ماهی (که به اصطلاح رژیم طول عمر نامیده می شود) داشتند، ۱۰ سال به طول عمر خود اضافه کردند.
همین طور افزایش امید به زندگی کمتری در میان افرادی که در ابتدا از یک رژیم غذایی متوسط استفاده کردند و افرادی که عادات غذایی خودرا در مراحل بعدی زندگی بهبود بخشیدند، مشاهده شد.
پژوهشگران در مقاله خود توضیح داده اند: هرچه تغییرات به وجود آمده در الگوهای غذایی سالم تر بیشتر باشد، امید به زندگی بیشتر است. جای تعجب نیست که زمانی که تغییر رژیم غذایی در سنین بالاتر شروع شود، افزایش امید به زندگی کمتر است، اما این افزایش قابل توجه باقی می ماند.
پژوهشگران دریافتند که افراد ۷۰ ساله با تغییر پایدار رژیم غذایی خود به تغذیه سالم، مطابق با راهنمای Eatwell یا رژیم غذایی طول عمر می توانند امید به زندگی خودرا حدود ۴ تا ۵ سال بالا برند.
کاترین لیوینگستون، پژوهشگر تغذیه جمعیت و نویسنده این مطالعه از دانشگاه دیکین می گوید: دیدن مزایای سلامتی بزرگ ناشی از تغییرات رژیم غذایی، هیجان انگیز است، اما حیرت انگیز نیست.
وی ادامه داد: این کار مهم می باشد، برای اینکه نشان میدهد که هیچ گاه برای ایجاد تغییرات کوچک و پایدار به سمت یک رژیم غذایی سالم دیر نیست.
مطالعات دیگر پیش از این نشان داده اند که چگونه الگوهای مختلف تغذیه سالم منعکس کننده دستورالعمل های رژیم غذایی با خطر کمتر مرگ سریع در بین شهروندان آمریکایی است.
حالا این مطالعه جدید به مردم بریتانیا نگاه می کند و دامنه جغرافیایی چنین مطالعاتی را گسترش می دهد، اما در نوع دارای نواقصی هم هست.
به عنوان مثال، بیوبانک بریتانیا مصرف برنج را اندازه گیری نمی نماید. درحال که مصرف برنج برای خیلی از گروههای مهاجر مهمست.
مجموعه داده های موجود بیوبانک بریتانیا همین طور عمدتا افرادی را توصیف می کند که دارای پس زمینه اجتماعی-اقتصادی اروپایی از طبقه متوسط به بالا هستند.
پژوهشگران همین طور اذعان دارند که در صورتیکه تحلیل و بررسی آنها به تغییرات پایدار در رژیم غذایی می پردازد، حفظ تغییرات سبک زندگی در طول زمان با بهبود رژیم غذایی می تواند چالش برانگیز باشد و برای بسیاری، الگوهای غذایی در طول زمان گرفتار نوسان می شود.
برای دیگران اما چالش، انگیزه نیست، بلکه دسترسی است. مقامات بهداشتی ممکنست به مردم سفارش کنند که یک رژیم غذایی سالم در پیش بگیرند، اما دسترسی به غذای مقرون به صرفه و مغذی مشکل است، چیزی که سیاست های دولت می تواند به رفع آن کمک نماید.
پژوهشگران بر نقش مالیات و یارانه های غذایی تاکید می کنند که هدف آن مقرون به صرفه تر کردن غذای سالم نسبت به گزینه های ناسالم می باشد.
یک مطالعه در سال ۲۰۱۷ تخمین زد که چنین سیاست هایی برای مالیات بر اقلام ناسالم مانند نوشیدنی های شیرین و در عین حال یارانه دادن به گزینه های سالم می تواند جان ۶۰ هزار نفر را در ایالات متحده در هر سال نجات دهد.
همین طور بهبود محیط های غذایی در مدارس و محل های کار با حذف ماشین های فروش خودکار و ارائه گزینه های سالم تر می تواند تفاوتی واقعی برای سلامت مردم بوجود آورد.
این مطالعه در مجله Nature Food انتشار یافته است.



1402/09/04
09:29:46
5.0 / 5
249
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳
گروه هوش مصنوعی
iagrp.ir - مالکیت معنوی سایت گروه هوش مصنوعی متعلق به مالکین آن می باشد