ماهواره کپستون ناسا نخستین عکس خودرا از ماه گرفت

ماهواره کپستون ناسا نخستین عکس خودرا از ماه گرفت

گروه هوش مصنوعی: گروه هوش مصنوعی: ماهواره «کپستون» ناسا که به دور ماه می چرخد، نخستین عکس خودرا از نزدیک ترین همسایه زمین گرفته است.


به گزارش گروه هوش مصنوعی به نقل از ایسنا و به نقل از اسپیس، ماهواره کوچک ناسا موسوم به «کپستون»(CAPSTONE) که توسط شرکت «ادونسد اسپیس»(Advanced Space) برای این آژانس فضایی تولید شده و مدیریت می شود، برای کمک کردن به ایجاد پایه و اساس ایستگاه فضایی آینده «دروازه ماه»(Lunar Gateway) طراحی شده است که به عنوان قسمتی از برنامه «آرتمیس»(Artemis) به دور ماه خواهد چرخید.
کپستون درحال آزمایش کردن یک مدار منحصربه فرد موسوم به «NRHO» به دور ماه است که مورد استفاده ایستگاه فضایی دروازه ماه قرار خواهد گرفت.
مدار NRHO بسیار بیضوی است و در نقطه تعادل دقیقی در گرانش زمین و ماه قرار دارد. ماندن در این مدار به انرژی کمی نیاز دارد و مدار می تواند پایداری بلندمدت را برای ایستگاه های فضایی مانند دروازه ماه فراهم آورد.
در مدار NRHO، کپستون هر هفت روز یک دفعه به یک قطب ماه نزدیک می شود و بعد از آن، هر هفت روز تا ۷۰ هزار کیلومتر از قطب دیگر فاصله می گیرد. این ماهواره که به اندازه مایکروویو است، اولین بار در سوم مه از سطح ماه تصویربرداری کرد برای اینکه درحال عبور از قطب شمال آن بود.
شش روز بعد، گروه کپستون از یک کیوب ست برای آزمایش کردن یک فناوری ناوبری مشابه GPS به نام «سیستم موقعیت یابی خودکار سیسلونار»(CAPS) بهره برد.
طی آزمایش موفقیت آمیز ۹ مه، کپستون با «مدارگرد شناسایی ماه»(LRO) ناسا که از سال ۲۰۰۹ دور ماه می چرخد، همکاری کرد. کپستون یک سیگنال را به مدارگرد شناسایی ماه فرستاد که به اندازه گیری فاصله و سرعت نسبی بین دو کاوشگر کمک کرد.


مقامات ناسا در مورد این ماموریت نوشتند: این آزمایش، توانایی جمع آوری اطلاعاتی را اثبات کرد که توسط نرم افزار کپستون برای تعیین موقعیت هر دو فضاپیما استفاده می شود. این قابلیت می تواند اطلاعات مسیریابی خودکار را برای ماموریت های آینده ماه فراهم آورد.
آزمایش ۹ مه فقط چند روز قبل از ششمین ماه ورود کپستون به مدار ماه انجام شد. نقطه عطف شش ماهه که در ۱۳ مه محقق شد، ماموریت اصلی کیوب ست کوچک را رسما به انتها رساند اما این آزمایش نشان میدهد که کپستون هنوز هم می تواند به کوشش های ناسا برای رسیدن به ماه کمک نماید.




منبع:

1402/03/02
12:32:01
5.0 / 5
477
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۵
گروه هوش مصنوعی
iagrp.ir - مالکیت معنوی سایت گروه هوش مصنوعی متعلق به مالکین آن می باشد