نامزدهای نهایی چالش غذایی ناسا در فضای عمیق

نامزدهای نهایی چالش غذایی ناسا در فضای عمیق

به گزارش گروه هوش مصنوعی، فراهم کردن غذا برای فضانوردان در آینده می تواند به آسانیِ یک نفس عمیق و طولانی کشیدن باشد.


به گزارش گروه هوش مصنوعی به نقل از ایسنا و به نقل از ناسا، ما بعد از پیشنهاد استفاده از خون و ادرار فضانوردان بعنوان مصالح ساختمانی برای ساخت پایگاه های فضایی آینده، حالا شاهد یک مورد جدید در لیست پیشنهادهای عجیب و غریب و جذاب برای برداشت و استفاده مجدد از منابع پرارزش در فضا هستیم.
ناسا در سال ۲۰۲۱ «چالش غذای فضای عمیق» را راه اندازی نمود که به باعث آن شرکت ها و سازمان های پژوهشی، پیشنهادهای نوآورانه ای برای تهیه غذا در فضا عرضه می دهند. حالا ۸ نامزد نهایی این چالش معرفی شده اند.
یکی از این نامزدها، شرکت ایر کمپانی(Air Company) مستقر در نیویورک است که سیستمی را طراحی نموده که از کربن دی اکسید خروجی نفس فضانوردان در یک زیستگاه برای تولید الکل استفاده می نماید که از آن سپس می تواند برای تهیه غذا استفاده گردد.
چالش غذای فضای عمیق ناسا
از زمان پیدایش پروازهای فضایی انسانی، فضانوردان تا حد زیادی به مواد غذایی از پیش بسته بندی شده برای مأموریت های فضایی تکیه کرده اند. حالا که ناسا به دنبال حضور دائمی در ماه با مأموریت های آتی آرتمیس و در نهایت فرستادن انسان به مریخ است، برای کمک گرفتن در این حوزه به بخش خصوصی مراجعه نموده است.
از آنجاییکه ناسا درحال آماده شدن برای فرستادن فضانوردان به اعماق منظومه شمسی، دورتر از هر زمان دیگری است، این آژانس فضایی به سامانه های تهیه غذا نیاز دارد که بتواند خدمه آینده را برای سال ها در اعماق فضا تغذیه کند. چالش غذای فضای عمیق از مبتکران در سرتاسر جهان می خواهد تا فناوری هایی جهت کمک به تغذیه فضانوردان در مأموریت های فضایی بلندمدت آینده ایجاد کنند.
ناسا برای چالش غذای فضای عمیق از شرکت ها خواسته تا روش های جدیدی برای تهیه غذا در فضا پیشنهاد کنند. به صورت دقیق، آنها باید سیستم هایی را طراحی می کردند که بتوانند به مدت سه سال کار کنند و خدمه چهار نفره را در فضا تغذیه کنند. این سیستم ها برای ایجاد انواع غذاهای مغذی مورد نیاز هستند.
ایر کمپانی، یکی از هشت فینالیست این چالش، فناوری موجود خویش را برای تولید الکل از CO۲ برای سوخت هواپیما و عطر تطبیق داده است.
تهیه غذا از تنفس فضانوردان
روش این شرکت به طرز فریبنده ای ساده و برای مأموریت های فضایی مناسب می باشد. استفورد شیهان، یکی از بنیانگذاران و مدیر ارشد فناوری ایر کمپانی در مصاحبه ای اظهار داشت: این روش سبب تولید غذا از هوا می شود. بنظر می رسد جادویی است، اما وقتی می بینید که واقعاً کار می کند، بسیار ساده است. ما CO۲ را می گیریم، آنرا با آب و برق ترکیب می نماییم و پروتئین می سازیم.
شیهان افزود که الکل استخراج شده با روش ایر کمپانی به مخمر داده می شود که سپس «ماده ای خوراکی» تولید می کند.
این شرکت برای چالش ناسا با بهره گیری از روش خود یک مخلوط پروتئینی بوجود آورده است. شیهان می گوید: در واقع طعم بسیار خوبی دارد. این سیستم دائماً مخمر را تخمیر می کند، به این مفهوم که هر زمان که فضانوردی گرسنه باشد و بخواهد یک «مخلوط پروتئینی فضایی» دریافت کند، می تواند از یکی از این مخمرها استفاده نماید.
شرکت دیگری به نام اینتراستلار لب(Interstellar Lab) مستقر در فلوریدا، درحال توسعه کپسول های کوچک به اندازه یک توستر با اکوسیستم های مستقل است. از این کپسول ها میتوان برای پرورش سبزیجات و حتی حشرات کوچک بهره برد.
البته شایان ذکر است که همه شرکت کنندگان در این چالش ناسا هنوز درحال ارزیابی هستند.
راه یافتگان به مرحله سوم
ناسا ۸ تیم برنده را معرفی کرده و ۷۵۰ هزار دلار جوایز آنرا در مرحله دوم چالش غذای فضای عمیق اهدا کرده است. حالا این تیم های برنده در مرحله سوم و نهایی این چالش به رقابت خواهند پرداخت.
امی کامینسکی، مدیر برنامه جوایز، چالش ها و جمع سپاری در فناوری فضایی ناسا اظهار داشت: این راهکارهای خلاقانه برنده از تیم های متشکل از کسب وکارها، دانشگاه ها و مبتکران فردی می آیند و نشان می دهند که چگونه ناسا می تواند از تخصص همه برای حل چالش های حیاتی بهره مند شود. ما هیجان زده هستیم که مرحله سوم این چالش را اعلام نماییم تا ببینیم این تیم ها می توانند فناوری های بعدی خویش را تا کجا پیش ببرند.
ناسا در مرحله دوم این چالش، ده ها تیم را مأمور ساخت تا نمونه های اولیه ای را به نمایش بگذارند که فناوری هایشان را که از حداقل منابع استفاده می نماید و ضایعات کمی بوجود می آورد و در عین حال غذاهای ایمن و سالم برای فضانوردان تولید می کند، در مقیاس کوچک نشان دهد.
حالا گروه داوران ناسا، هشت برنده را برای ساخت و نمایش فناوری های غذایی در مقیاس کامل در سال آینده در مرحله سوم برگزیده اند.
تیم های آمریکایی زیر هر کدام ۱۵۰ هزار دلار جایزه از ناسا دریافت می کنند و برای رقابت به منظور کسب حداکثر ۱.۵ میلیون دلار در مرحله سوم پیش می روند:
شرکت ایر کمپانی که سامانه و فرآیندهایی را برای تبدیل هوا، آب، برق و مخمر به غذا توسعه داده است. اینتراستلار لب که یک سامانه تولیدکننده زیستی ماژولار برای تولید سبزیجات تازه، قارچ ها و حشرات بوجود آورده است. کرنل دل تک(Kernel Deltech) که سامانه ای را برای پرورش مواد بر پایه قارچ توسعه داده است. شرکت نولوکس(Nolux) که چاره ای بوجود آورده که فتوسنتزی را که در طبیعت برای تولید مواد گیاهی و قارچی اتفاق می افتد، تقلید می کند. شرکت SATED که مخفف کلمات دستگاه ایمن، مرتب، کارآمد و خوشمزه است، یک دستگاه آشپزی فضایی بوجود آورده است که به فضانوردان اجازه می دهد تا انواع وعده های غذایی را از موادی با ماندگاری طولانی تهیه کنند. همینطور ناسا و آژانس فضایی کانادا به صورت مشترک سه تیم بین المللی را بعنوان برنده مرحله دوم برگزیده اند. این سه تیم دعوت شده اند تا فناوری های خویش را در مرحله سوم پیش ببرند:
تیم Enigma of the Cosmos از ملبورن استرالیا که یک سامانه رشد سازگار برای افزایش کارایی چرخه رشد طبیعی گیاهان بوجود آورده است. تیم مایکورنا(Mycorena) از گوتنبرگ سوئد که سامانه ای را توسعه داده که از تلفیقی از ریزجلبک ها و قارچ ها برای تولید ریزپروتئین استفاده می نماید. تیم سولار فودز(Solar Foods) از فنلاند که سامانه ای بوجود آورده است که از تخمیر گاز برای تولید پروتئین های تک سلولی استفاده می نماید. دنیس موریس، مدیر برنامه چالش های صد ساله ناسا در مرکز پرواز فضایی مارشال ناسا اظهار داشت: فضانوردان به شما خواهند اظهار داشت که غذاهای خوشمزه و مغذی بخش مهمی از هر مأموریت اکتشاف فضایی انسانی موفق است. این چالش می تواند به حفظ کاوشگران ما در مأموریت های آینده کمک نماید و حتی این پتانسیل را داشته باشد که در زمین در مناطقی که تولید غذا کمیاب یا دشوار می باشد، کمک نماید.
این مسابقه نخستین همکاری در نوع خود بین ناسا و آژانس فضایی کانادا است.
قابل ذکر است که آژانس فضایی کانادا در ۲۷ آوریل سال جاری به تیم هایی که به مرحله نهایی یک چالش کانادایی که به موازات ناسا اجرا می شود، جوایزی اهدا کرد.
چالش غذای فضای عمیق یکی از چالش های صد ساله ناسا است که بخشی از برنامه های جوایز، چالش ها و جمع سپاری است. مرکز فضایی مارشال ناسا این چالش های صد ساله را مدیریت می کند و کارشناسان در مرکز فضایی جانسون و مرکز فضایی کِنِدی ناسا از این رقابت حمایت می کنند. ناسا با مشارکت بنیاد Methuselah، شرکت کنندگان آمریکایی و بین المللی را مدیریت می کند.
این شرکت کنندگان که به مرحله نهایی راه یافتند، امروز عرضه شدند و ناسا برنده نهایی این چالش را در آوریل سال آینده اعلام خواهد نمود.




منبع:

1402/02/30
22:57:41
5.0 / 5
336
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۵
گروه هوش مصنوعی
iagrp.ir - مالکیت معنوی سایت گروه هوش مصنوعی متعلق به مالکین آن می باشد