در موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی؛

نقشه راه صمغ های بومی و چارچوب کلی سند ملی توسعه زعفران تدوین شد

نقشه راه صمغ های بومی و چارچوب کلی سند ملی توسعه زعفران تدوین شد

به گزارش گروه هوش مصنوعی، رییس موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی اظهار داشت: تدوین نقشه راه صمغ های بومی کشور و چارچوب کلی سند ملی توسعه زعفران از اقدامات این موسسه محسوب می شود.



به گزارش گروه هوش مصنوعی به نقل از موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، دکتر سید محمد علی رضوی در مراسم بازدید مدیر کل دفتر سیاست گذاری و برنامه ریزی امور پژوهشی وزارت علوم از موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی اظهار داشت: تدوین نقشه راه صمغ های بومی ایران با نگاههای اصلی کاهش وابستگی به واردات صمغ ها و ایجاد زیرساخت های صادرات و توسعه فناوری با رویکرد افزایش تولید و ارتقای بهره وری از اقدامات این موسسه به حساب می آید.
وی اضافه کرد: همینطور تدوین چارچوب کلی سند ملی توسعه زعفران مهم ترین اقداماتی است که در این موسسه به منظور پیشگیری از خام فروشی و افزایش ایجاد ارزش افزوده در صنایع غذایی کشور انجام شده است.
وی اضافه کرد: با عنایت به اهمیت رویت پذیری مراکز پژوهشی و به منظور پیگیری مجدانه این موضوع، کارگروه رویت پذیری در موسسه تشکیل شده است.
وی در مورد اجرای ایده نشان غذای طیب در موسسه اظهار داشت: ایده اولیه این نشان در موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی شکل گرفت که پیرو آن طرح مطالعاتی طراحی نشان غذای طیب در این موسسه اجرا شد که بعد از آن طراحی مدل مفهومی زنجیره تولید نان طیب با همکاری بخش خصوصی اجرا شد.
رضوی با اشاره به اینکه این نشان هم اکنون با همکاری آستان قدس رضوی و حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در مرحله تجاری سازی در سطح ملی و بین المللی است اضافه کرد: تعیین معیارهای کنترل کیفی در زنجیره تولید محصولات غذایی طیب در حال انجام می باشد که الان موسسه کیفیت رضوی آستان قدس رضوی، طراحی و تدوین مدل ارزیابی کیفیت و رتبه بندی را برای محصولات خرما، پسته، برنج و زعفران با همکاری سازمان ملی استاندارد برعهده دارد.
همچنین دکتر صمد نژادابراهیمی مدیر کل دفتر سیاست گذاری و برنامه ریزی امور پژوهشی وزارت علوم در بازدید از این موسسه پژوهشی که با هدف ارتقای آن به پژوهشگاه ملی انجام شده بود اظهار داشت: ارتقاء رویت پذیری دانشگاه ها و مراکز پژوهش و فناوری وابسته به وزارت علوم می بایست بیشتر مورد توجه قرار گیرد که در این حوزه میتوان با برنامه ریزی دقیق، جدی تر عمل نماییم تا فعالیتهای شاخص پژوهشگاه ها و محققان ما بیشتر دیده شوند.
وی در مورد برند سازی غذای طیب بیان نمود: با عنایت به پذیرش غذای حلال در سطح جهان می بایست نشان طیب را با انتشار مقالات بین المللی و یک استراتژی قوی، بگونه ای معرفی نماییم که قدرت رقابت با برند حلال را داشته باشد.
شناسایی چالش های ملی در ایمنی و امنیت غذایی
دکتر ابوالفضل پهلوانلو معاون پژوهشی موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی نیز در این مراسم اظهار داشت: شناسایی چالش های ملی در ایمنی و امنیت غذایی و ارائه راهبردهای برون رفت و پاسخ گویی به نیازهای پژوهشی و نوآورانه صنعت غذای کشور جهت گیری های اصلی پژوهشی در برنامه دوم توسعه موسسه به شمار می روند.
وی افزود: در این حوزه کاهش وابستگی صنایع غذایی کشور به مواد اولیه وارداتی، تمرکز بر جیره های غذایی گروههای خاص و شرایط اضطرار، توسعه روش های نوین برای کاهش ضایعات مواد غذایی و استفاده مجدد از آنها و پاسخگویی به نیازهای تکنیکی و نوآورانه واحدهای صنعتی، سازمان های علمی و اجرائی در حوزه صنایع غذایی مورد توجه قرار گرفته است.
وی به توسعه ارتباطات صنعتی، پژوهشی و فناوری این موسسه در سالهای اخیر اشاره و بیان نمود: از آغاز راه اندازی مدیریت کارآفرینی و ارتباط با جامعه تا حالا ۲۵۱ قرارداد پژوهشی و فناوری با شرکتهای صنعتی در حوزه تخصصی صنعت غذا منعقد شده است.
عضو هیأت علمی موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی اضافه کرد: امضای ۳۹ تفاهمنامه همکاری و انعقاد ۲۶ قرارداد پژوهشی با دانشگاه ها و موسسات پژوهشی خارج از کشور، عضویت در کارگروه بین المللی آسیا – اقیانوسیه پروبیوتیک ها بخشی از دستاوردهای این موسسه در حوزه ارتباطات بین الملل به حساب می آید.
پهلوانلو اظهار داشت: نمایه نشریه پژوهش و نوآوری در علوم و صنایع غذایی در پایگاه بین المللی Scopus و کسب رتبه «بین المللی» از کمیسیون نشریات علمی وزارت عتف و همکاری در تدوین سند ملی امنیت غذایی کشور و انتخاب مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی بعنوان نماینده وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در شورای راهبردی تدوین این سند از دیگر دستاوردهای قابل ذکر این موسسه هستند.

1401/10/20
15:30:04
5.0 / 5
441
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
گروه هوش مصنوعی
iagrp.ir - مالکیت معنوی سایت گروه هوش مصنوعی متعلق به مالکین آن می باشد