یک ماده معدنی جدید در ماه کشف شد
به گزارش گروه هوش مصنوعی، دانشمندان چینی بعد از تحلیل و بررسی نمونه های حاصل از مأموریت ماه ˮچانگ ای ۵ˮ از کشف یک ماده معدنی جدید در ماه اطلاع داده اند.
به گزارش گروه هوش مصنوعی به نقل از ایسنا و به نقل از چاینا دیلی، دانشمندان چینی با کشف و شناسایی ششمین ماده معدنی جدید قمری در تحقیقات خود بر روی نمونه های ماه، به موفقیت قابل توجهی رسیدند.
امروز سازمان ملی فضایی چین و سازمان انرژی اتمی چین به صورت مشترک در پکن اعلام نمودند که ماده معدنی جدیدی به نام "Changesite-(Y)" توسط دانشمندان موسسه تحقیقات زمین شناسی اورانیوم پکن از نمونه های بازگردانده شده توسط مأموریت ماه "چانگ ای ۵" این کشور پیدا شده است و توسط انجمن بین المللی کانی شناسی و کمیسیون آن در بخش مواد معدنی جدید، نامگذاری و طبقه بندی شده است.
Changesite-(Y) که در دسته مریلیت قمری قرار می گیرد، به نخستین ماده معدنی قمری تبدیل گشته است که تابحال توسط دانشمندان چینی کشف و شناسایی شده است و همین مبحث چین را به سومین کشور جهان بعد از ایالات متحده و روسیه که به چنین چیزی دست یافته اند، تبدیل می کند.
به قول مؤسسه تحقیقات اورانیوم پکن، این نمونه معدنی به شکل یک ذره تک بلوری با قطر ۱۰ میکرون توسط محققان به صورت دستی از بیشتر از ۱۴۰ هزار ذره ریز جدا شد و سپس از راه یک سری روش های پیشرفته کانی شناسی مورد تحلیل و بررسی قرار گرفت.
لی زیینگ، دانشمند ارشد تحقیقات نمونه ماه در این مؤسسه، اظهار داشت: کشف این ماده معدنی جدید به محققان در مطالعات در مورد تاریخچه و خصوصیت های فیزیکی ماه کمک زیادی خواهدنمود.
یکی از برجسته ترین کارهای فضایی جهان در سال ۲۰۲۰، مأموریت رباتیک چانگ ای ۵ بود که در ۲۴ نوامبر همان سال در مرکز پرتاب فضایی ونچانگ در استان هاینان چین جنوبی پرتاب شد و در اول دسامبر همان سال با موفقیت روی ماه فرود آمد. در این مأموریت تاریخی، ۱۷۳۱ گرم سنگ و خاک ماه در ۱۷ دسامبر ۲۰۲۰ به زمین بازگردانده شد. این مأموریت ۲۳ روزه یکی از پیچیده ترین و چالش برانگیزترین تلاشهای فضایی چین بود و چین را به سومین کشوری تبدیل کرد که مواد را از ماه بعد از ایالات متحده و اتحاد جماهیر شوروی سابق ثبت می کند.
برنامه چین برای کاوش ماه
چین برنامه کاوش ماه خویش را در سال ۲۰۰۴ شروع کرد و از سال ۲۰۰۷ تابحال پنج کاوشگر رباتیک را به فضا پرتاب کرده است. چهارمین کاوشگر چانگ ای ۴، در ژانویه ۲۰۱۹ در سمت پنهان ماه فرود آمد و نخستین فضاپیمایی بود که ماه را از نزدیک مشاهده کرد. سطح نورد آن که یوتو۲ نام دارد، بیشتر از ۱۰۰۰ روز است که در آنجا کاوش می کند. این کاوشگر از زمانی که در تاریخ ۳ ژانویه ۲۰۱۹ متصل به فضاپیمای "چانگ ای-۴" روی ماه فرود آمد، دهانه ۱۸۶ کیلومتری "ون کارمان" را کاوش کرده است. "چانگ ای-۴" چهارمین مأموریت چین به ماه و دومین ماموریتی بود که همراه آن یک ماه نورد به ماه فرستاد. مأموریت های "چانگ ای-۱" و "چانگ ای-۲" مدارگرد بودند، در صورتیکه "چانگ ای-۳" با نخستین ماه نورد "یوتو" در سمت نزدیک ماه فرود آمد.
چین ۲۳ نوامبر سال ۲۰۲۰ هم کاوشگر چانگ ای-۵ خویش را به سمت کره ماه پرتاب کرد. چین این کاوشگر را با این هدف پرتاب کرد که نمونه هایی از خاک و سنگ های ماه را به زمین بازگرداند. این کاوشگر بعد از ۱۱۲ ساعت سفر، در تاریخ ۲۸ نوامبر به مدار ماه وارد شد و سپس در ۱۷ دسامبر ۲۰۲۰ به زمین بازگشت. این کاوشگر در مجموع ۱۷۳۱ گرم نمونه که عموما سنگ و خاک بود را از سطح ماه جمع آوری کرده بود. چین با این مأموریت موفقیت آمیز تبدیل به سومین کشوری شد که نمونه های قمری را چند دهه پس از ایالات متحده و شوروی سابق به زمین آورده است. آخرین مأموریت بازگرداندن نمونه ماه در ارتباط با مأموریت "لونا۲۴"(Luna ۲۴) اتحاد جماهیر شوروی در سال ۱۹۷۶ بود.
چین در نظر دارد در این دهه قطب جنوب ماه را با سه مأموریت جدید بررسی کند. چین رسما پرتاب این سه مأموریت را با هدف کاوش قطب جنوب ماه تایید کرده است و نخستین مأموریت آنها مقرر است در سال ۲۰۲۴ پرتاب شود. این مأموریت ها چانگ ای- ۶، چانگ ای- ۷ و چانگ ای- ۸ نامیده می شوند و مقرر است در دهه ۲۰۲۴ پرتاب شوند. هر کدام از این مأموریت ها اهداف متفاوتی دارند.
منبع: گروه هوش مصنوعی
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب