مدیر صدخانه مهاجرت ایران:

آمار دانشجوفرستی كاهش پیدا كرد

آمار دانشجوفرستی كاهش پیدا كرد

مدیر رصد خانه مهاجرت ایران اظهار داشت: ما رتبه ۱۲ را در جایگاه دانشجو فرستی در سال ۲۰۱۲ داشتیم كه این رتبه به رتبه ۲۰ در سال ۲۰۱۸ تنزل پیدا كرده است.



به گزارش گروه هوش مصنوعی به نقل از مهر، اولین سالنامه مهاجرتی ایران امروز با حضور سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری، محمود فتوحی رئیس دانشگاه صنعتی شریف، بهرام صلواتی مدیر رصدخانه مهاجرت ایران رونمایی گردید.
این سالنامه توسط پژوهشکده سیاست گذاری دانشگاه صنعتی شریف و رصدخانه مهاجرت ایران با حمایت معاونت علمی نگاشته شده است. در این سالنامه آخرین آمار و اطلاعات موجود در حوزه های مهاجرتی، روند جابجایی بین المللی، جمعیت ایرانی ها مقیم خارج و غیره آمده است.
بهرام صلواتی مدیر رصد خانه مهاجرت ایرانی ها در این مراسم عنوان کرد: این سالنامه شامل داده های مهاجرتی در حوزه جابجایی های دانشجویی، مهاجرت های اقتصادی، اجباری، پناه جویی و غیره می شود.
وی با اشاره به اینکه این سالنامه با استفاده از منابع داخلی و خارجی گردآوری شده است، خاطرنشان کرد: تابحال در کشور چنین مرجعی نداشته ایم که به صورت نظام مند آمار مهاجرتی را اعلام نماید.
صلواتی با اشاره به اینکه ما باید برای مهاجران فرصت سازی نماییم، اظهار داشت: این فرصت می تواند در چارچوب انتقال دانش باشد.
وی با اشاره به بعضی از آمار ذکر شده در سالنامه مهاجرتی ایران، تصریح کرد: بر مبنای آخرین آمار، در دنیا ۲۷۲ میلیون مهاجر وجود دارد و ۳.۵درصد از جمعیت جهان مهاجر هستند؛ ما قریب به ۱.۹ میلیون مهاجر ایرانی در دنیا داریم که ۲.۳ دهم از جمعیت ایران را تشکیل می دهد. سهم ایران از کل جمعیت جهان در زمینه مهاجرت ۱.۰۷ درصد است اما سهم ایران از جمعیت مهاجران جهان ۰.۷ درصد است که هنوز شکاف قابل توجهی بین سهم ما از جمعیت جهان و مهاجران جهان وجود دارد.
مدیر رصد خانه مهاجرت ایرانی ها با اشاره به اینکه در مورد دانشجوفرستی اعداد و شاخصهای مختلفی وجود دارد، تصریح کرد: ما رتبه ۱۲ را در جایگاه دانشجو فرستی در سال ۲۰۱۲ داشتیم که این به رتبه ۲۰ در سال ۲۰۱۸ تنزل پیدا کرده است.
صلواتی تاکید کرد: دولت ترامپ به صورت ویژه محدودیت های زیادی را برای مهاجرت بوجود آورده که این می تواند سهم ویزا را کم کند. حالا امریکا در حال محدود کردن دانشجویان چینی و ایرانی است که این می تواند در سهم دانشجو فرستی ما تاثیر نزولی داشته باشد.
وی با اشاره به آمار بازگشت نخبگان به کشور تا بهار ۹۹ اظهار داشت: برپایه پلت فرم بنیاد ملی نخبگان هزار و ۵۰۰ متخصص و فارغ التحصیل از ۱۰۰ دانشگاه برتر دنیا به کشور بازگشتند.
مدیر رصد خانه مهاجرت ایرانی ها با اشاره به اینکه سهم چرخش نخبگانی ما بهبود پیدا کرده، خاطرنشان کرد: این افراد می توانند پس از بازگشت در شرکت های دانش بنیان، استارت اپ ها، دانشگاه ها و مراکز علمی و غیره فعالیت کنند.
صلواتی با اشاره به یک اشتباه دانشگاه استنفورد در مورد مهاجرت، تاکید کرد: این دانشگاه چندی قبل آماری از مهاجرت اعلام نمود در صورتیکه نرخ جابجایی را با مهاجرت اشتباه ذکر کرده بود و این یک فاجعه است.

1399/05/08
21:31:05
5.0 / 5
2132
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۵
گروه هوش مصنوعی
iagrp.ir - مالکیت معنوی سایت گروه هوش مصنوعی متعلق به مالکین آن می باشد