توسط محققان آمریكایی صورت گرفت

مدل سازی چندین اندام بدن تنها بر روی یک تراشه

مدل سازی چندین اندام بدن تنها بر روی یک تراشه

به گزارش گروه هوش مصنوعی محققان مرکز پزشکی ایروینگ (Irving) دانشگاه کلمبیا، با همکاری دانشکده مهندسی کلمبیا، یک سیستم ˮاندام روی تراشهˮ (organ-on-a-chip) متشکل از بافت های قلب، کبد، استخوان و پوست انسان و همینطور سلول های ایمنی برای تقلید از فیزیولوژی بدن انسان بوجود آورده اند.


به گزارش گروه هوش مصنوعی به نقل از ایسنا و به نقل از آی ای، امروزه بافت های مهندسی شده پایه و اساس اصلی مدل بیماری ها هستند و شرایط ایده آلی را جهت بررسی پیشرفت بیماری و اثربخشی داروها فراهم می کنند. با این وجود، بدن انسان مجموعه ای متشکل از انواع بافت است که به صورت مجزا کار نمی کنند و از نظر فیزیولوژیکی با یکدیگر ارتباط دارند. بنابراین، محققان درحال کار بر روی توسعه سیستم های "ارگان روی یک تراشه" هستند که می توانند بدن انسان را شبیه سازی کنند و اطلاعات بیشتری در مورد چگونگی پیشرفت بیماری ها و تاثیر داروها بر سایر اندام ها عرضه کنند.
تقلید از بدن انسان به صورت منحصربه فرد
سیستم "چند اندام روی یک تراشه" که توسط محققان توسعه یافته است، تنها به اندازه یک لام میکروسکوپ است و از قلب، استخوان، کبد و بافت های پوست انسان تشکیل شده که هر کدام از نظر منشأ جنینی، خصوصیت های ساختاری و عملکردی منحصربه فرد هستند و به محیط مستقل خود احتیاج دارند. بافت های اندام ها همگی توسط جریان عروقی سلول های ایمنی به هم مرتبط هستند.
رشد و بالغ شدن این نوع بافت ها چهار تا ۶ هفته طول به طول انجامید و محققان همینطور توانستند این بافت ها را در محیط های مجزا برای چهار هفته دیگر حفظ کنند.
مطالعه داروهای ضد سرطان
محققان اثرات داروی ضد سرطان "دوکسورابیسین" (doxorubicin) را مورد مطالعه قرار دادند که به صورت گسترده در میان بیماران مبتلا به این بیماری استفاده می شود و گزارش شده که اثرات نامطلوبی دارد. این تیم یک مدل محاسباتی جدید برای شبیه سازی جذب، توزیع و متابولیسم دارو بر روی "تراشه چند اندامی" ایجاد کردند و دقت آنرا با مطالعه متابولیسم "دوکسورابیسین" تأیید کردند.
"گوردانا وونژاک-نواکویچ" (Gordana Vunjak-Novakovic)، رهبر این پروژه می گوید: ما توانستیم بعضی از نشانگرهای مولکولی اولیه مسمومیت قلبی (cardiotoxicity) را که عارضه جانبی اصلی این دارو است، شناسایی نماییم. "تراشه چند اندامی" به دقت مسمومیت قلبی و بیماری های عضله قلب (cardiomyopathy) را پیشبینی می کرد، این عوارض اغلب به مداخله پزشک نیاز دارند تا دوزهای درمانی "دوکسورابیسین" را کاهش دهند یا حتی درمان را متوقف کنند.
این تیم هم اکنون از انواعی از تراشه ها برای مطالعه متاستاز در سرطان پستان، پروستات، خون و همینطور تأثیر عفونت سارس-کوو-۲ که عامل بیماری کووید-۱۹ است بر قلب، ریه و سیستم عروقی استفاده می نمایند.




منبع:

1401/02/15
16:05:39
5.0 / 5
1165
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
گروه هوش مصنوعی
iagrp.ir - مالکیت معنوی سایت گروه هوش مصنوعی متعلق به مالکین آن می باشد