دانشمندان فرایند پیری تخمک را معکوس کردند!

دانشمندان فرایند پیری تخمک را معکوس کردند!

گروه هوش مصنوعی: بگفته دانشمندانی که موفق به معکوس کردن پیری در تخمک های انسان شده اند، مادر شدن در دهه ششم زندگی ممکنست طی ۱۰ سال آینده تبدیل به موضوعی عادی شود.


به گزارش گروه هوش مصنوعی به نقل از ایسناو به نقل از دیلی میل، در پیشرفتی بزرگ محققان توانستند به صورت مؤثر تخمک های زنی ۴۰ ساله را تغییر دهند تا مشابه تخمک های ۲۰ و چندساله شود.
زنان در زمان تولد با تمامی تخمک هایی که در طول زندگی خواهند داشت، متولد می شوند و این تخمک ها در طول زمان خراب می شوند تا جایی که در سنین بالا امکان بارور کردن آنها دشوار است.
در حالیکه به صورت میانگین زنان در اوایل دهه سوم زندگی (۲۰ تا ۳۰ سالگی) ۸۰ درصد شانس حاملگی طبیعی در خلال یک سال دارند، این شانس در سن ۴۰ سالگی نصف می شود و سالانه تنها چند صد زن در بریتانیا در دهه ششم زندگی یعنی ۵۰ تا ۶۰ سالگی مادر می شوند.
اما دانشمندان دانشگاه عبری نشان داده اند که با استفاده از یک ضدویروس که برای درمان بیماران مبتلا به ویروس اچ آی وی استفاده می شود، میتوان روند پیری تخمک ها را معکوس کرد و آنها را از خراب شدن نجات داد. به نظر می آید این دارو با پیشگیری از صدمه دیدن دی ان ای که در طول فرایند پیری رخ می دهد، این کار را انجام می دهد. داروی ضدویروسی اچ آی وی در طول عفونت از صدمه ژنتیکی جلوگیری می کند.
هنوز سؤالاتی در مورد این که آیا این فرایند می تواند نرخ باروری را افزایش دهد یا خیر، وجود دارد؛ چونکه در این مطالعه تخمک ها بارور نشدند. محققان قصد دارند این درمان را روی حیوانات و در نهایت انسان آزمایش نمایند. امید می رود این روش بتواند خطرات سقط جنین و نقص های مادرزادی که در مادران مسن تر شایع است را کم کند.
در طول فرایند پیری تخمک، بخش هایی از دی ان ای آغاز به حمله به سایر مناطق می کنند، مشابه اتفاقی که در عفونت های ویروسی رخ می دهد.
برای پیشگیری از این امر، دانشمندان این نظریه را مطرح نمودند که آیا یک داروی ضدویروس به نام مهارکننده های ترانس کریپتاز معکوس که در پیشگیری از صدمه دی ان ای در عفونت های ویروسی به کار می آید، می تواند در این مورد اثربخش باشد.
دکتر "مایکل کلاستاین"، (Michael Klustein)، زیست شناس مولکولی که این تحقیق را رهبری می کرد، می گوید: خیلی از زنان در سنین بالای ۴۰ سال در تلاشند تا آبستن شوند و ما فکر می نماییم که این روش می تواند سطح باروری آنها را افزایش دهد.
ما امیدواریم ظرف ۱۰ سال آینده بتوان از داروی های ضدویروسی برای افزایش باروری در زنان مسن استفاده نمود. او اضافه کرد: از آن جا که دی ان ای مهاجم مانند یک ویروس عمل می کند، ما این فرضیه را مطرح کردیم که آیا داروهای ضدویروسی می توانند روند پیری در تخمک ها را معکوس کنند یا خیر. ما این فرضیه را بر روی صدها تخمک از موش و تخمک انسان ها آزمایش کردیم و فرضیه ما تایید شد.
دانشمندان خاطرنشان کردند که هنوز آزمایشی برای بارور کردن تخمک های تحت درمان انجام نداده اند و ازاین رو اثبات نشده که آیا این کار باروری را زیاد می کند یا خیر.
احتمال حامله شدن زنان با افزایش سن کاسته می شود و مطالعات نشان می دهد که زمانی که یک زن بیشتر از ۴۰ سال داشته باشد، احتمال حاملگی وی به پنج درصد می رسد.
برای حل این مشکل بعضی از زنان تخمک های خویش را در سنین جوانی منجمد می کنند تا در مراحل بعدی زندگی برای حاملگی از آنها استفاده کنند.
این مطالعه در مجله Aging Cell انتشار یافته است.




منبع:

1400/12/21
12:04:52
5.0 / 5
693
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۱
گروه هوش مصنوعی
iagrp.ir - مالکیت معنوی سایت گروه هوش مصنوعی متعلق به مالکین آن می باشد