آلمان تلسکوپ خویش را روی ماهواره روسیه خاموش کرد

آلمان تلسکوپ خویش را روی ماهواره روسیه خاموش کرد

آلمان با خاموش کردن تلسکوپ رصد سیاه چاله خود که روی یک ماهواره روسی قرار دارد، تمامی همکاریهای علمی و فضایی خود با روسیه را به علت حمله به اوکراین متوقف کرد، اما همکاری در ایستگاه فضایی بین المللی همچنان ادامه دارد.


به گزارش گروه هوش مصنوعی به نقل از ایسنا و به نقل از اسپیس، تلسکوپ فضایی ساخت آلمان که بزرگترین نقشه از سیاه چاله های جهان را می سازد، بعد از توقف همکاریهای علمی آلمان با روسیه در اعتراض به تهاجم این کشور به اوکراین، خاموش شد.
این تلسکوپ شکارچی سیاه چاله ها به نام "ایروزیتا"(eROSITA) در سال 2019 از پایگاه پرتاب فضایی "بایکونور" در قزاقستان بر روی ماهواره ساخت روسیه معروف به "اسپکتروم رونتگن گاما"(Spectrum-Roentgen-Gamma) به فضا پرتاب شد. این مأموریت به صورت مشترک توسط مرکز هوافضای آلمان(DLR) و آژانس فضایی روسیه(روسکاسموس) انجام شد.
سخنگوی موسسه "ماکس پلانک" آلمان درامور فیزیک فرازمینی که "eROSITA" را ساخته و آنرا مدیریت می کند، اعلام نمود که این تلسکوپ در هنگام برقراری تماس با زمین در روز شنبه 26 فوریه در حالت ایمن قرار گرفته است.
این اقدام بعد از آن صورت گرفت که وزارت آموزش و تحقیقات فدرال آلمان در روز جمعه (25 فوریه) اعلام نمود که تمامی همکاریهای قدیمی موجود در زمینه علمی و تحقیقاتی با روسیه فوراً متوقف خواهد شد.
مرکز هوافضای آلمان هم روز گذشته بیانیه خویش را صادر کرد و تأیید کرد که تمام همکاری ها با روسیه را متوقف می کند.
در بیانیه مرکز هوافضای آلمان آمده است: با عنایت به تجاوز روسیه به اوکراین، هیئت اجرایی مرکز هوافضای آلمان تصمیم گرفت همکاری در پروژه های درحال اجرا و برنامه ریزی شده در آینده را متوقف نماید و از این پس هیچ پروژه و برنامه جدیدی با موسسات تحقیقاتی روسیه انجام نخواهد شد.
آلمان پیش از این در سال 2013 با روسیه در مأموریتی به نام "Bion M" همکاری کرده بود و 45 موش و چندین گونه مارمولک، ماهی و حلزون را به یک سفر فضایی یک ماهه فرستاده بود.
این دو کشور همینطور در زمینه توسعه فناوری های رباتیک برای اکتشافات فضایی همکاری داشته اند.
به گزارش رویترز، در اواخر سال 2021، آلمان یک محقق روسی را که در دانشگاهی در بایرن کار می کرد، به علت افشای اطلاعات برنامه پرتابگر "آریان 5" اروپا به سازمان اطلاعات روسیه دستگیر کرد. آلمان پیش از این به علت نگرش سهل آمیز خود در برابر روسیه بعد از الحاق نظامی کریمه اوکراین در سال 2014 مورد انتقاد قرار گرفته بود.
مهم ترین جنبه این تصمیم آلمان شاید این حقیقت است که این کشور بزرگترین کمک کننده به بودجه آژانس فضایی اروپا(ESA) است که شامل مشارکت در ایستگاه فضایی بین المللی هم می شود که شامل همکاری کشورهای روسیه، ژاپن و ایالات متحده است. هم اکنون، "ماتیاس مائورر" فضانورد آلمانی همراه با "پیوتر دوبروف" و "آنتون شکاپلروف" فضانوردان روسی و "کایلا بارون"، "مارک ونده هی"، "راجا چاری" و "توماس مشبرن" فضانوردان ناسا در ایستگاه فضایی حضور دارند.
مشارکت در ایستگاه فضایی بین المللی سالیان سال است که فراتر از سیاست در نظر گرفته شده است، اما با تشدید تجاوزات روسیه به اوکراین، سؤالاتی در مورد آینده آن مطرح گردیده است. البته روسیه قبلاً گفته بود که قصد ندارد با کشورهای غربی در اکتشافات فضایی آینده فراتر از ایستگاه فضایی بین المللی همکاری کند.
هم اکنون، همکاری در ایستگاه فضایی بدون تغییر ادامه دارد. آژانس فضایی فرانسه هم در یک بیانیه بیان کرد که همکاری کشورها در ایستگاه فضایی بین المللی با مشارکت همه شرکا ادامه دارد.
آژانس فضایی فرانسه در این بیانیه اظهار داشت که چندین مشارکت تحقیقاتی با روسیه در ایستگاه فضایی متمرکز بر پزشکی فضایی دارد.
آژانس فضایی فرانسه که پایگاه پرتاب های فضایی "کورو" واقع در گویان فرانسه را اداره می کند، هم اکنون درحال بررسی امکان جایگزینی موشک "سایوز" روسیه در چندین مأموریت برنامه ریزی شده اروپایی با موشک "وگا"(Vega) یا "آریان 5"(Ariane 5) است که ساخته اروپا است. این مأموریت ها شامل پرتاب دو ماهواره ناوبری اروپایی برای استقرار صورت فلکی "گالیلئو" است که مشابه ماهواره های GPS ایالات متحده است و پرتاب آنها برای اواخر سالجاری برنامه ریزی شده بود.
شرکت عرضه دهنده پرتاب های اروپایی به نام "آریان اسپیس"(Arianespace) از سال 2011 تابحال تا تکمیل پرتابگرهای سبک "وگا" و "آریان 5" از موشک روسی "سایوز" بهره برده است.
بیانیه آژانس فضایی فرانسه به دنبال تصمیم روسیه در اوایل این هفته در خصوص توقف فوری پرتاب موشک "سایوز" از گویان فرانسه به علت اعمال تحریم ضد روسیه صورت گرفت.




منبع:

1400/12/13
23:30:47
5.0 / 5
919
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
گروه هوش مصنوعی
iagrp.ir - مالکیت معنوی سایت گروه هوش مصنوعی متعلق به مالکین آن می باشد