معاون وزیر صمت اعلام كرد؛
تكمیل ظرفیت خالی صنایع منتخب معطل ۷۰ هزار میلیارد تومان نقدینگی
معاون وزیر صمت اظهار داشت: در صورت تأمین ۷۰ هزار میلیارد تومان سرمایه در گردش جدید، ظرفیت های خالی واحدهای منتخب صنعتی تکمیل خواهد شد که خود منجر به افزایش ۱۵ درصدی تولید در این عرصه ها می شود.
به گزارش گروه هوش مصنوعی به نقل از مهر، مهدی صادقی نیارکی امروز در مراسم امضای تفاهمنامه همکاری بین معاونت امور صنایع وزارت صمت و ستاد توسعه فناوری نانو عنوان کرد: ۲۱۱ گلوگاه صنعتی شناسایی شده که برنامه ریزی برای حل آن ها در دستور کار مراکز توسعه و مراکز توسعه فناوری قرار خواهد گرفت.
معاون امور صنایع وزیر صمت ضمن اشاره به تفاهمنامه امروز هم اظهار داشت: هدف از برنامه امروز عرضه و اعلام نیازمندی ها به بخش فناورانه کشور است. ما به دنبال شناسایی و اولویت بندی نیازهای فناورانه و عرضه راهکارهای مبتنی بر تکنولوژی های جدید برای تأمین این نیازها از راه توانمندسازی و توسعه بازارِ شرکت های عرضه کننده محصولات و تجهیزات مبتنی بر فناوری های نوین، ارتقای قابلیت های فناورانه بنگاه های صنعتی کشور و همچنین، ارتقای فناوری و جهش تولید این شرکت ها به واسطه قرار گرفتن در زنجیره تأمین شرکتهای بزرگ داخلی و تسریع در معرفی و به هم رسانی این شرکت ها است.
وی در ادامه عنوان کرد: مطابق گزارش بانک مرکزی در ۹ ماهه سال گذشته در هم سنجی با سال ۹۸ رشد ۷.۸ درصدی تولیدات صنعتی محقق شد. همینطور سال قبل هفت هزار و ۴۰۰ واحد جدید صنعتی به بهره برداری رسید که در مقایسه با سال ۹۸ رشد ۱۰ درصدی ثبت نمود.
صادقی نیارکی اظهار داشت: سال گذشته رشد ۲۳ درصدی اشتغال و اشتغال زایی برای ۱۴۲ هزار نفر به صورت مستقیم و رشد ۲۰ درصدی سرمایه گذاری به میزان ۲۰۷ هزار میلیارد تومان را هم شاهد بودیم.
وی تصریح کرد: فقط در ۳۰ طرح صنعتی و معدنی پارسال ۱۳۰ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری انجام شد. همینطور سال گذشته تعداد ۴۰ هزار فقره جواز صنعتی صادر شد که تابحال ۱۱ هزار فقره آن به مرحله انعقاد واگذاری زمین در شهرک های صنعتی رسیده و وارد مرحله اجرایی شده است.
صادقی نیارکی خاطرنشان کرد: در ۱۶ رشته از ۲۵ رشته فعالیت صنعتی منتخب و اصلی پارسال رشد حاصل شده است که از آن جمله رشد ۷۰ درصدی در بخش لوازم خانگی قابل اشاره است.
معاون وزیر صمت تصریح کرد: سال گذشته ۳.۵ میلیارد دلار داخلی سازی در کالاهایی که پیشتر در آن زمینه ها وارد کننده بودیم، منجر به سرمایه گذاری و انعقاد قرارداد ساخت شد و برای سال جاری هم داخلی سازی و کاهش ارزبری ۳.۴ میلیارد دلاری برنامه ریزی شده است.
وی اظهار داشت: در صورت تأمین ۷۰ هزار میلیارد تومان سرمایه در گردش جدید، ظرفیت های خالی واحدهای منتخب صنعتی تکمیل خواهد شد که خود منجر به افزایش ۱۵ درصدی تولید در این عرصه ها می شود.
ورود فناوری نانو به ۱۸ حوزه صنعتی
سعید سرکار دبیر ستاد توسعه فناوری نانو ریاست جمهوری هم اظهار داشت: اقتصاد مقاومتی از مطالبات جدی رهبر معظم انقلاب است که جز با عنایت به قابلیت های داخلی کشور و جدی گرفته شدن ساخت داخل محقق نخواهد شد. امروز هیچ صنعت و محصولی را نمی توان یافت که از فناوری نانو تاثیر نیافته باشد.
سرکار به مقام چهارم علمی ایران در فناوری نانو اشاره نمود و افزود: در توسعه فناوری تابحال ۳۰۰ شرکت دانش بنیان در حوزه نانو به ثبت رسیده و ۷۵۰ محصول ساخته شده در بازار داریم.
وی خاطرنشان کرد: امروز رسوخ فناوری در صنایع موجود دنبال می شود تا صنایع کشور برای ارتقای کیفی محصولات داخلی و حفظ بازارهای خود به فناوری نانو توجه ویژه داشته باشند.
دبیر ستاد توسعه فناوری نانو ریاست جمهوری تصریح کرد: امروز فناوری نانو در ۱۸ حوزه صنعتی وارد شده است تا یاری رسان صنایع در تحقق جهش تولید و جهش بازار باشد، در این راستا ۲۶۱ پروژه موفق در بخش صنعتی به سرانجام رسیده و طی ۵۴ جلسه چالش صنعتی برگزار شده در ۱۷ مورد منجر به سرمایه گذاری شده است.
موضوع تفاهمنامه امروز
بر اساس توضیحات معاون امور صنایع وزارت صمت، بررسی و احصای نیازهای فناورانه گلوگاهی صنعت کشور و بههمرسانی محصولات و فناوری های اثبات شده متناسب با نیازهای احصاء شده، بکارگیری و توسعه تکنولوژی های جدید در جهت حل نیازهای صنعتی و جایگزینی اقلام وارداتی با اقلام ساخت داخل، توسعه تکنولوژی های جدید در داخل کشور و همکاری جهت تسهیل فرآیند صادرات آنها، بررسی و شناخت حوزه های مستعد، فرصت ها و درخواست های فناورانه صنایع کشور و تبدیل آنها به محصول همچون اهداف این تفاهم است.
صادقی نیارکی در ادامه معرفی چالش های راهبردی و حل آنها در چارچوب برنامه چالش های فناورانه و نوآورانه (innoTEN) و همینطور برگزاری سمینارها و نشست های تخصصی مشترک بین متقاضیان صنعتی و عرضهکنندگان فناوری را از دیگر اهداف این تفاهمنامه عنوان نمود و اضافه کرد: در کنار موارد ذکر شده، بررسی و معرفی فرصت های فناورانه جهت سرمایهگذاری، راهنمایی شرکتهای دانش بنیان جهت تسهیل در دریافت مجوزها هم همچون مواردی است که در این تفاهمنامه دنبال می شود.
وی با تکیه بر لزوم ایجاد یک مسیر ۲سویه بین بخش صنعت و حوزه فناوری و تولید دانش، اذعان داشت: خوشبختانه همکاری خوبی بین این حوزه در کشور بوجود آمده است و امیدواریم با همکاری صاحبان سرمایه در جهت شناسایی نیازهای بخش صنعت و عرضه آنها به ستاد ویژه توسعه فناوری نانو ریاست جمهوری، گام های مؤثری را ارتقا کیفیت و کاهش هزینه های تولید داشته باشیم.
به گزارش گروه هوش مصنوعی به نقل از مهر، برای مشاهده جزئیات این تفاهمنامه به اینجا رجوع کنید.
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب