دو کاوشگر آماده بررسی عطارد
به گزارش گروه هوش مصنوعی، یک فضاپیمای حامل کاوشگرهای اروپائی و ژاپنی، بعد از یک سفر هشت ساله، عملیات چند ماهه و پرخطر خود به عطارد را جهت بررسی این سیاره خورشیدسوخته شروع کرد.
به گزارش گروه هوش مصنوعی به نقل از ای اف پی، ماموریت فضاپیمای بپی کلمبو در سال ۲۰۱۸ از زمین در مسیری پر نشیب و فراز برای مطالعه کوچکترین و ناشناخته ترین سیاره منظومه شمسی ما با هدف رهاسازی دو کاوشگر در مدار آن، شروع شد.
روز پنجشنبه، این فضاپیما مرحله ورود خودرا شروع کرد که توسط آژانس فضایی اروپا (ESA) بعنوان «چالش برانگیزترین توالی های ورود سیاره ای که تا حالا انجام شده » توصیف شده است.
جرم نسبتا ناچیز سیاره عطارد که تنها کمی از ماه بزرگ تر است، موجب می شود نیروی گرانش آن در مقایسه با خورشید خیلی ضعیف باشد. همین مورد نزدیک شدن فضاپیما به سیاره را دشوار می کند برای اینکه خطر سوختن یا سرگردان شدن در فضا وجود دارد.
سانتا مارتینز، مدیر این ماموریت در آژانس فضایی اروپا (ESA)، قبل از رسیدن فضاپیما به مقصد در یک کنفرانس مطبوعاتی اظهار داشت: «این مأموریتی خیلی جاه طلبانه است.»
این فضاپیما ناچار بود مسافتی بالاتر از ۱۰ میلیارد کیلومتر را طی و با انجام مجموعه ای از ۹ رزمایش «گذر نزدیک» (flyby)، سرعت خودرا کم یا زیاد کرده و مسیر حرکتش را دقیق تنظیم کند.
این دو کاوشگر که به یکدیگر متصل بودند، عاقبت روز پنجشنبه از ماژول انتقالی که آنها را حمل می کرد جدا شدند که قدمی حیاتی و اولین مرحله از پروسه نزدیک شدن غائی به مقصد بشمار می رود.
ایگناسیو تانکو، رییس عملیات ماموریت های بخش داخلی منظومه شمسی در آژانس فضایی اروپا، قبل از شروع عملیات جداسازی توضیح داد: این کار معادل پرتاب یک فضاپیمای جدید بود، با این تفاوت که این فضاپیما در مجاورت سیاره ای دیگر قرار دارد..
فاصله عطارد از خورشید روز پنجشنبه حدود ۶۳ میلیون کیلومتر و فاصله آن از زمین ۲۰۰ میلیون کیلومتر بود.
تانکو با توضیح این که حدود ۳۰ دقیقه تاخیر میان انجام بررسی ها و اجرای فرمان های ارسالی از زمین به فضاپیما وجود دارد، اظهار داشت: در چنین فواصلی هرگونه عملیات بلادرنگ (آنی) نا ممکن می شود.
این بدان معناست که فضاپیما باید عملیات جداسازی را بصورت خودکار بررسی و اجرا می کرد که بگفته تانکو اقدامی دشوار و حساس است.
اما همه چیز مطابق برنامه پیش رفت. فضاپیما بطور خودکار چهار پایه مکانیکی متصل کننده مدارگردها به ماژول اصلی را قطع کرد. سپس ساز و کار های فنری آنها را به آرامی از هم دور کردند.
جداسازی با سرعت ۴۰ سانتی متر (۱۶ اینچ) در ثانیه انجام شد و دو بخش را باتوجه به وسعت فضا نسبتا نزدیک به یکدیگر باقی گذاشت.
به دلیل فاصله میان کاوشگرها و زمین، سیگنال تأیید موفقیت عملیات با حدودا دو ساعت تاخیر و در ساعت ۱۳: ۵۳ به وقت گرینویچ به مرکز کنترل در دارمشتات آلمان رسید و موجی از تشویق و هیاهوی شادی را برانگیخت.
قرار است این کاوشگرها در ۲۱ نوامبر وارد مدار سیاره عطارد شوند.
مرحله دشوار بعدی در ایام ۹ و ۱۰ دسامبر خواهد بود که دو کاوشگر از هم جدا شده و در مدارهای اختصاصی خود قرار می گیرند.
مدارگرد سیاره ای عطارد (MPO) متعلق به آژانس فضایی اروپا، از ماه آوریل، بررسی نزدیک ترین سیاره به خورشید را با دقتی بی سابقه شروع خواهد نمود و از فاصله ی تنها ۴۸۰ کیلومتری سطح آن عبور می کند.
مدارگرد مغناطیس سپهر عطارد (Mio) متعلق به ژاپن نیز بر محیط فضایی و میدان مغناطیسی این سیاره تمرکز خواهد نمود و در مسیری بیضوی حرکت می کند که آنرا تا فاصله ۱۱ هزار کیلومتری از سیاره می برد.
به اجمال، به گزارش گروه هوش مصنوعی به نقل از ای اف پی، ماموریت فضاپیمای بپی کلمبو در سال ۲۰۱۸ از زمین در مسیری پر نشیب و فراز برای مطالعه کوچکترین و ناشناخته ترین سیاره منظومه شمسی ما با هدف رهاسازی دو کاوشگر در مدار آن، آغاز شد. روز پنجشنبه، این فضاپیما مرحله ورود خودرا آغاز کرد که توسط آژانس فضایی اروپا (ESA) به عنوان چالش برانگیزترین توالی های ورود سیاره ای که تا حالا انجام شده توصیف شده است. جرم نسبتا ناچیز سیاره عطارد که تنها کمی از ماه بزرگ تر است، سبب می شود نیروی گرانش آن در مقایسه با خورشید خیلی ضعیف باشد. این فضاپیما ناچار بود مسافتی بالاتر از ۱۰ میلیارد کیلومتر را طی و با انجام مجموعه ای از ۹ مانور گذر نزدیک (flyby)، سرعت خودرا کم یا زیاد کرده و مسیر حرکتش را دقیق تنظیم کند. این دو کاوشگر که به یکدیگر متصل بودند، عاقبت روز پنجشنبه از ماژول انتقالی که آنها را حمل می کرد جدا شدند که قدمی حیاتی و مرحله نخست از فرآیند نزدیک شدن غائی به مقصد به حساب می آید. ایگناسیو تانکو، رئیس عملیات ماموریت های بخش داخلی منظومه شمسی در آژانس فضایی اروپا، پیش از آغاز عملیات جداسازی توضیح داد: این کار معادل پرتاب یک فضاپیمای جدید بود، با این تفاوت که این فضاپیما در مجاورت سیاره ای دیگر قرار دارد.. فاصله عطارد از خورشید روز پنجشنبه حدود ۶۳ میلیون کیلومتر و فاصله آن از زمین ۲۰۰ میلیون کیلومتر بود. تانکو با توضیح اینکه حدود ۳۰ دقیقه تأخیر میان انجام بررسی ها و اجرای فرمان های ارسالی از زمین به فضاپیما وجود دارد، عنوان کرد: در چنین فواصلی هرگونه عملیات بلادرنگ (آنی) نا ممکن می شود. این بدان معناست که فضاپیما باید عملیات جداسازی را به طور خودکار بررسی و اجرا می کرد که بگفته تانکو اقدامی دشوار و حساس است. اما همه چیز طبق برنامه پیش رفت.
منبع: iagrp.ir
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب