لنز هوشمندی كه علایم حیاتی بدن را اندازه می گیرد!

لنز هوشمندی كه علایم حیاتی بدن را اندازه می گیرد!

هنگامی که از لنزهای تماسی استفاده می نماییم انتظار داریم بینایی ما بهبود یابد اما شاید بتوان با این لنزها علایم حیاتی بدن را هم بررسی کرد.


به گزارش گروه هوش مصنوعی به نقل از ایسنا و به نقل از آی ای، برپایه مقاله ی جدیدی که در مجله ی "Biomedical Engineering" انتشار یافته است، لنز تماسی نرم و شفاف جدیدی که با موفقیت بر روی چندین داوطلب آزمایش شده است می تواند فشار داخل چشم (IOP) را به وسیله ی تلفن همراه در زمان واقعی اندازه گیری نماید.
از همه مهم تر اینکه این دستگاه توانست به صورت بی سیم تمامی عملکردهای مورد نیاز را انجام دهد و ۱۰ داوطلبی که آنرا آزمایش کردند هیچ التهابی نشان ندادند. این دستگاه می تواند فواید مهمی برای افرادی که از گلوکوم(آب سیاه) رنج می برند داشته باشد.
لنز تماسی هوشمند علایم اصلی گلوکوم را تشخیص می دهد
در این لنزهای تماسی از یک آنتن بی سیم، یک سنسور سنجش فشار، باتری و یک فلز انعطاف پذیر برای ایجاد اتصال بی سیم استفاده می شود.
هنگامی که این دستگاه بر روی خرگوش ها آزمایش شد نتایج به دست آمده قابل مقایسه با دستگاههای تجاری فشارسنجی چشم بود و هنگامی که بر روی ۱۰ داوطلب آزمایش شد کاملا ایمن بود و هیچ التهابی ایجاد نکرد. این دستگاه می تواند علایم حیاتی مانند ضربان قلب، دمای بدن، فعالیت الکتریکی قلب و همینطور غلظت گلوکز، الکل و اسید لاکتیک را در مایعات بدن مثل عرق، اشک و بزاق اندازه گیری نماید. اندازه گیری مداوم این موارد در تشخیص طیف وسیعی از بیماری ها اهمیت دارد.
از نظر پزشکی چشم ها گزینه ی مناسبی برای اندازه گیری این علایم حیاتی هستند چونکه می توانند حسگرها را در معرض مایعات بدن مانند اشک قرار دهند. این فناوری می تواند به تشخیص چندین بیماری کمک نماید اما مطالعات کنونی بر روی تشخیص گلوکوم متمرکز است.
گلوکوم یا آب سیاه نوعی اختلال بینایی است که می تواند منجر به از دست رفتن همیشگی بینایی شود و دانشمندان معتقدند که فشار چشم تنها عامل خطری است که میتوان آنرا کنترل کرد و این بدان معناست که تنها راه درمان کلوگوم کاهش فشار چشم است.
به صورت معمول اندازه گیری فشار چشم به روش های گوناگونی انجام می گیرد اما در این روش ها شرایط بالینی فرد مورد بررسی قرار نمی گیرد این شرایط برای نظارت بهتر اهمیت دارند. برای حل این مشکل این لنزهای تماسی می توانند مفید باشند.
طراحی لنزهای تماسی جدید با چالش های زیادی روبه روست
باآنکه این لنزها می توانند به نظارت بر روی بیماری گلوکوم کمک کنند اما ساخت آنها با چالش هایی روبه روست. به صورت مثال حسگرهایی که درون آنها از فلزات و یا مواد نیمه هادی استفاده می شود قابلیت تشخیص تغییرشکل خیلی کم لنز را که در اثر نوسانات فشار چشم رخ می دهد، ندارند.
علاوه بر آن مدارهای پیچیده برای تقویت سنسورهای زیستی مورد نیاز است و مواد الکترونیکی سفت و سخت می توانند دید انسان را مسدود کنند و حتی سبب صدمه به قرنیه و پلک چشم شوند و در نهایت اندازه گیری سیگنال های زیستی به دست آمده از لنز نیازمند تجهیزات بزرگی است که می تواند دامنه حرکتی فرد را محدود به خانه و مرکز درمانی کند.
باآنکه هنوز زود است که این لنزهای هوشمند تبدیل به ابزار مناسبی برای تشخیص گلوکوم شوند اما این تحقیق هنوز قابل ستایش است و می تواند روشی جدید و بدون عارضه برای تشخیص، نظارت و درمان بیماری هایی مثل گلوکوم باشد.




منبع:

1400/02/15
10:39:22
5.0 / 5
1478
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۴
گروه هوش مصنوعی
iagrp.ir - مالکیت معنوی سایت گروه هوش مصنوعی متعلق به مالکین آن می باشد