درمانی جدید در مقابله با سلول های سرطانی مقاوم

درمانی جدید در مقابله با سلول های سرطانی مقاوم

گروه هوش مصنوعی: خراسان رضوی پژوهشگران کلینیک مایو ایالات متحده، روشی جدید پروتون درمانی، برای هدف قرار دادن سلول های سرطانی مقاوم در مقابل سایر روش های درمانی به وجود آورده اند. این روش LEAP نامیده می شود که مخفف «ذرات درمانی با افزایش بیولوژیک» است.


به نقل از مدیکال اکسپرس، بدن انسان روزانه ده ها هزار ضایعه دی ان ای (DNA) از منابع مختلف داخلی و خارجی دریافت می کند. بنابراین، سلول ها مسیرهای ترمیم پیچیده ای را برای ترمیم کارآمد DNA لطمه دیده تکامل می دهند.
دکتر رابرت موتر، محقق اصلی تحقیق و انکولوژیست پرتو از کلینیک مایو می گوید: «نقص در این مسیرهای ترمیم می تواند منجر به ایجاد بیماری هایی ازجمله سرطان شود.»
وی افزود: «نقایص در راه ترمیم DNA ATM-BRCA۱-BRCA۲ معمولا در سرطان مشاهده می شود و جهش سرطانی پستان و تخمدان در ژن های ترمیم کننده BRCA۱ و BRCA۲ شایع ترین علت آنست.»
دکتر موتر و همکاران وی یک روش جدید در ارائه پروتون درمانی برای هدف قرار دادن تومورهای دارای نقص ذاتی در راه ترمیم DNA ATM-BRCA۱-BRCA۲ ارائه کردند.
دکتر ژنکون لو از دیگر پژوهشگران این تحقیق اظهار نمود: «میزان انتقال انرژی یا دوز یکسان به سلول های سرطانی با بهره گیری از الگوی رسوب انرژی متراکم با LEAP با انتشار بیشتر همان انرژی که معمولا با فوتون و پروتون درمانی معمولی انجام می شود با یکدیگر مقایسه شدند و با تعجب کشف کردیم که سرطان های دارای نقص ذاتی در راه ATM-BRCA۱-BRCA۲ کاملا به یک روش جدید پروتون غلیظ حساس هستند.»
دکتر لو می گوید: در این روش بافت های طبیعی اطراف ذخیره و مکمل عناصر ترمیم کننده DNA شده و آنرا سالم نگه می دارند. همین طور دریافتیم که می توانیم دستگاه های ترمیم DNA را با استفاده هم زمان از یک مهارکننده ATM و تنظیم کننده پاسخ بدن در مقابل لطمه DNA، بوسیله داروسازی ارتقاء دهیم تا سلول های مسلط به ترمیم را کاملا به LEAP حساس کنند.
دکتر موتر می گوید که خصوصیات جسمی مشخص پروتون ها در مقایسه با پرتودرمانی معمولی مبتنی بر فوتون به انکولوژیست های پرتو اجازه می دهد تا از بافت های طبیعی مجاور با دقت بالاتری استفاده کنند.
ایشان سپس اضافه کرد: این روش، یک تغییر پارادایم در درمان است که به سبب آن واکنش های بیولوژیکی تازه کشف شده ناشی از غلظت رسوب انرژی پروتون در سلول های سرطانی با بهره گیری از تکنیک های جدید برنامه ریزی تابش ممکنست شخصی سازی پرتودرمانی را برمبنای بیولوژی تومور بیمار امکان پذیر سازد.
پژوهشگران بیان کردند: یافته های آنان حاصل چندین سال پیشرفت بالینی بوسیله همکاری با متخصصان فیزیک، زیست شناسی پرتو و مکانیسم های ترمیم DNA است. دکتر موتر و گروه انکولوژی پرتو در کلینیک مایو در حال انجام آزمایش های بالینی برای آزمایش ایمنی و کار آیی LEAP در انواع مختلف تومور هستند.
پروتون درمانی یک شکل بسیار پیشرفته از پرتودرمانی است که نسبت به روش های دیگر عوارض کمتری دارد و سلول های سرطانی را با نهایت دقت از بین می برد و بافت سالم را دور می زند.




منبع:

1399/11/30
21:40:33
0.0 / 5
1249
مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۱
گروه هوش مصنوعی
iagrp.ir - مالکیت معنوی سایت گروه هوش مصنوعی متعلق به مالکین آن می باشد