كشف آنزیمی كه مهار آن به درمان عفونت های ویروسی كمك می نماید

كشف آنزیمی كه مهار آن به درمان عفونت های ویروسی كمك می نماید

گروه هوش مصنوعی: پژوهشگران آمریكایی در بررسی جدید خود، آنزیمی را كشف كرده اند كه مهار آن می تواند از خلع سلاح شدن سیستم ایمنی پیشگیری كند و راهی برای درمان عفونت های ویروسی باشد.


به گزارش گروه هوش مصنوعی به نقل از ایسنا و به نقل از مدیکال اکسپرس، ویروس هایی مانند HIV، هپاتیت B و هپاتیت C، سیستم ایمنی بدن را از بین می برند تا عفونت پایدار ایجاد کنند. این ویروس ها، یک تهدید جدی برای سلامتی به شمار می روند اما پژوهشگران بخش پزشکی "دانشگاه میزوری"(University of Missouri) آمریکا در بررسی جدیدی دریافته اند که شاید یک آنزیم که چندین پروسه سلولی را تنظیم می کند، بتواند یک هدف مهم برای پیش گیری از خلع سلاح سیستم ایمنی بدن توسط ویروس ها باشد.
"بومسوک هاهم"(Bumsuk Hahm)، استادیار جراحی، میکروبیولوژی مولکولی و ایمنی شناسی دانشگاه میزوری و از پژوهشگران این پروژه اظهار داشت: این پژوهش کوچکی است که در مورد تاثیر آنزیم "SphK2" بر واکنش ایمنی بدن نسبت به عفونت های ویروسی انجام شده است. فرضیه ما این است که آنزیم SphK2 می تواند سلول های تی را که به مقابله با عفونت می پردازند، سرکوب کند و به ویروس امکان دهد تا دوام بیاورد.
هاهم و گروهش، فرضیه خودرا با مبتلا کردن موش ها به ویروس "کوریومننژیت لنفوسیتی"(LCM) مورد بررسی قرار دادند که یک ویروس متداول در جوندگان است. موش ها در این پژوهش، یک داروی خوراکی دریافت نمودند که توانست آنزیم SphK2 را برای مدت کوتاهی مهار کند و به تخریب سریع ویروس منجر شود.
هاهم افزود: این پژوهش نشان میدهد که SphK2 می تواند واکنش های سلول ایمنی را طی یک عفونت ویروسی تنظیم کند و مهار این آنزیم می تواند در پاکسازی یک عفونت ویروسی پایدار، موثر باشد. ما باور داریم که هدف قرار دادن آنزیم SphK2 می تواند روش امیدوارکننده ای برای تولید دارو و برانگیختن واکنش ایمنی محافظتی در مقابل عفونت های ویروسی باشد که تاثیر مخربی بر سلامتی انسان دارند.
یکی دیگر از یافته های مهم پژوهش هاهم و همکارانش این است که SphK2، نقش مهمی در پیش گیری از حمله سیستم ایمنی بدن به کلیه ها در دوره بیماری بر عهده دارد. آنها در بررسی های خود دریافتند که موش های فاقد SphK2، به خاطر عفونت ناشی از نارسایی کلیه، طی دو هفته می میرند.
کشف دیگر پژوهشگران این بود که ممکنست مهار SphK2 بتواند با تقویت فعالیت سیستم ایمنی، از بروز بعضی از انواع سرطان پیشگیری کند. آزمایش های بالینی دیگر هم اکنون این ایده را بررسی می کنند که شاید مهار SphK2 بتواند با متوقف کردن تکثیر سلول های سرطانی، سرعت رشد این سلول ها را کم کند.
هاهم اظهار داشت: پژوهش ما نشان میدهد که شاید بتوان برای بازگرداندن ایمنی سلول های تی، SphK2 را هدف قرار داد. یافته های این پژوهش می توانند برای پژوهش هایی که در مورد سرطان انجام می شوند و همین طور بیماری هایی که دلیل بروز آنها تخریب سیستم ایمنی است، مورد استفاده قرار بگیرند.
این پژوهش، در "Journal of Clinical Investigation" به چاپ رسید.




منبع:

1399/08/24
22:50:45
5.0 / 5
1247
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۲
گروه هوش مصنوعی
iagrp.ir - مالکیت معنوی سایت گروه هوش مصنوعی متعلق به مالکین آن می باشد