شرکت نورالینک برای آزمایش بالینی داوطلب می پذیرد

شرکت نورالینک برای آزمایش بالینی داوطلب می پذیرد

گروه هوش مصنوعی: شرکت نورالینک ایلان ماسک حالا درحال پذیرش داوطلب برای انجام نخستین آزمایش های انسانی قرار دادن تراشه در مغز است.


به گزارش گروه هوش مصنوعی به نقل از ایسنا و به نقل از دیجیتال ترندز، شرکت نورالینک(Neuralink) متعلق به ایلان ماسک اعلام نموده است که حالا درخواست های داوطلبین انسانی را که مایل به کاشت رابط کامپیوتری آزمایشی N۱ این شرکت در مغز خود هستند، می پذیرد.
نخستین مطالعه انسانی نورالینک، به نام پرایم(PRIME) برگرفته از سرواژه های کلمات رابط دقیق رباتیک کاشته شده مغز و کامپیوتر به زبان انگلیسی، توجه افراد مبتلا به فلج چهار اندام به علت لطمه نخاعی گردن یا اسکلروز جانبی آمیوتروفیک(ALS) را به خود جلب می کند. آنها همین طور باید دستکم ۲۲ سال سن داشته باشند و یک مراقب ثابت و قابل اعتماد نیز داشته باشند.
ماسک در سال ۲۰۲۲ اظهار داشت که می خواهد این دستگاه را در مغز خودش قرار دهد، اما بعید به نظر می آید که او جزو نخستین دسته از شرکت کنندگان در آزمایش باشد.
شرکت نورالینک که در سال ۲۰۱۶ تشکیل شد، درحال توسعه فناوری است که مغز انسان را با یک رابط کامپیوتری ادغام می کند تا افراد مبتلا به بیماری های عصبی را قادر سازد با دستگاه های مختلف ارتباط برقرار کرده و آنها را کنترل کنند.
به عنوان مثال، فردی که فلج است، بطور بالقوه می تواند از تلفن خود فقط با تصور حرکت دادن دست هایش استفاده نماید. با این وجود، در دراز مدت، ایلان ماسکِ همیشه جاه طلب پیشنهاد می دهد که این فناوری می تواند انسان ها را به «شناخت مافوق بشری» مجهز کند.
نورالینک می گوید که پیش از کوشش برای رسیدن به آن افق های دور، می خواهد از مطالعه پرایم برای ارزیابی ایمنی ایمپلنت N۱ و ربات جراحی R۱ استفاده نماید.
همین طور عملکرد اولیه رابط مغز و رایانه(BCI) خودرا که افراد فلج را قادر می سازد تا دستگاه های خارجی را با افکار خود کنترل کنند، ارزیابی کند.
نورالینک در پستی در سایت خود توضیح داده است: در طول این مطالعه، ربات R۱ برای قرار دادن نخ های بسیار ظریف و انعطاف پذیر ایمپلنت N۱ در ناحیه ای از مغز که تصمیم برای حرکت را کنترل می کند، به کار می رود. هنگامی که ایمپلنت N۱ در جای خود قرار گیرد، از نظر زیبایی شناختی نامرئی است و برای ضبط و انتقال سیگنال های مغز بصورت بی سیم به اپلیکیشنی که تصمیم برای حرکت را رمزگشایی می کند، وابسته است.
این شرکت افزود که هدف اولیه رابط مغز و کامپیوتر اعطای توانایی به افراد برای کنترل نشانگر یا صفحه کلید کامپیوتر با استفاده از افکار است.
بگفته نورالینک مطالعه پرایم نشان دهنده گام مهمی در کوشش برای توسعه یک رابط مغزی برای ایجاد استقلال در افرادی است که نیازهای پزشکی برآورده نشده دارند.
نورالینک سال قبل فیلمی از یک میمون با رابط مغزی کامپیوتری منتشر نمود که درحال انجام بازی پونگ فقط با فکر کردن در مورد آن بود. همین طور با استفاده از همین روش توانست نشانگر ماوس را حرکت دهد.
این شرکت به علت استفاده از حیوانات در تحقیقات خود با انتقاداتی نیز روبرو شده است، به رغم این که اصرار دارد که همیشه با احتیاط با آنها رفتار می کند. اوایل این ماه، ماسک به ادعاهایی در خصوص این که از ۲۳ میمون دارای ایمپلنت ۱۵ مورد مرده اند، پاسخ داد و اظهار داشت: هیچ میمونی در نتیجه کاشت نورالینک نمرده است و افزود که در آزمایش های اولیه روی حیوانات از میمون های دارای بیماری لاعلاج بهره برده است.
شرکت های دیگر پیش از این تکنولوژی مشابه نورالینک را توسعه داده اند. برای مثال، برین گیت(BrainGate) به یک مرد فلج این امکان را داده است تا با تبدیل دستخط تصوری خود به متن، افکار خودرا به اشتراک بگذارد.
حالا هنوز روزهای اولیه برای نورالینک است، اما امید می رود که این فناوری روزی بتواند به ایجاد مزایای واقعی برای افراد فلج منجر شود یا حتی امیدهای بزرگ ماسک برای دستیابی به چیزی بسیار بزرگ تر را برآورده کند.




منبع:

1402/06/30
13:12:25
5.0 / 5
294
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱
گروه هوش مصنوعی
iagrp.ir - مالکیت معنوی سایت گروه هوش مصنوعی متعلق به مالکین آن می باشد